A hidroabráziós arckezelés tulajdonképpen egy bőrhámlasztó eljárás, amely kíméletesen és fájdalommentesen távolítja el az érdes, száraz, elhalt bőrfelületet.

hirdetés

Bár a bőrcsiszolás sokkal intenzívebb, mint az otthon végzett bőrradírozás, a hidroabráziós arckezelés mégis gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és az elhalt szarulemezkéket.

Egyetlen eljárással egy komplex bőrápolási csomagot kap az ember, hiszen a vízsugaras hámlasztás mélytisztítást végez a pórusokban, míg az ultrahangos rezgések mikromasszázst nyújtanak a bőrnek, vagyis a mechanikai peeling eredményeként javulnak a sejtregenerációs és a bőrmegújító folyamatok. A hidroabrázió kíméletesebb, mint a gyémántfejes mikrodermabrázió, ezért nem érdemes összekeverni a kettőt.

Hogyan történik a hidroabráziós arckezelés?

A hidroabráziós készülék ultrahangos rezgések segítségével szétporlasztja a vízcseppeket, a mikro-robbanásokkal szétváló cseppek pedig legyalulják az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, valamint a bőrbe hatolva a szennyeződéseket is kimossák.

A víz frissíti, élénkíti, masszírozza, tisztítja és hidratálja a bőrt, miközben a készülék 30 ezer ultrahangos rezgést bocsájt ki percenként. A vízsugaras hámlasztás nem jár kellemetlen utóhatásokkal, és fényérzékenységet sem okoz, ha nem viszi túlzásba az ember.

A hidroabráziós hámlasztás többlépcsős arckezelésbe is beiktatható. Egyes szalonokban tisztítás, masszírozás, tonizálás előzi meg az eljárást, majd a peeling után jótékony hatóanyagokat masszíroznak a bőrbe, mivel az eljárás maga jelentősen megnöveli a bőr tápanyag-felszívó képességét, így nincs szükség arra, hogy tűvel fecskendezzék a bőrbe. Van, ahol termálvizes spray-t használnak vízsugaras bőrcsiszoláshoz.

Milyen bőrproblémákra ajánlott?

Főként finom ráncok, tág pórusok és pattanások ellen, illetve durva tapintású, dehidratált, vagy zsíros bőrre javasolt a kezelés. Hiperkeratózisos, gyulladt és szeborreás bőrfelületen is biztonságosan végezhető az eljárás, mivel a víz a bőrben nem tesz kárt. Az érzékeny bőrtípust megnyugtatja, a sápadt, fakó arcszínt pedig felélénkíti a kezelés.

Milyen eredményre számíthatsz?

A laza, tónusát vesztett bőr szinte megújítja önmagát azáltal, hogy a kezelés jó hatással van a nyirok- és vérkeringésre is. Javulnak a bőrben zajló anyagcsere-folyamatok, hatékonyabb fokozatra kapcsol a méregtelenítés, aminek hatására csökkennek a gyulladások, és enyhül a bőr érzékenysége. A hatóanyagokat bejuttató fiatalító arckezelések sokkal hatékonyabbak a hidroabráziós arctisztítás és hámlasztás után. Megereszkedett, száraz bőr esetén 4-8 kezelésre is szükség lehet, heti egy alkalommal végezve.

Mikor nem ajánlott a kezelés?

Vérzékenység, bőrbetegség, lázas állapot, idegrendszeri eredetű betegségek, szívinfarktus, csontritkulás és terhesség esetén nem ajánlott elvégezni a kezelést.

Természetesen akkor sem lehetséges, ha műtéti hegek, vagy nyílt sebek vannak a kezelendő felületen, esetleg a bőr alatt valamilyen protézis helyezkedik el. Kizáró ok lehet a botoxolás is, legalábbis addig, amíg a hatása el nem múlik. Bővebb információt a kezelést végző szakembertől kérhetsz.

  • Megosztás:
hirdetés