Sokszor nem is gondolná az ember, hogy néhány otthoni, olcsó alapanyagból milyen hatásos kencét tud összedobni. Akár az általános bőrápolás, akár a makacs pattanások vagy egyéb bőrproblémák kezelése a cél, nagyon jó szolgálatot tesz a mazsola, ami aprócska, de igazi szupererő van benne.

A mazsola megszépíti a bőrt

A mazsola valóságos antioxidánsbomba a bőrnek, a benne található katekin elpusztítja az öregedési folyamatokat gyorsító szabad gyököket, míg az aminosavak elősegítik a sejtek regenerálódását és megújulását. Jelentős mennyiségben tartalmaz rezveratrolt, ami erős méregtelenítő és vértisztító hatású. Megköti a nehézfémeket, fitovegyületei pedig a napsugárzás ellen nyújtanak védelmet.

Gyulladáscsökkentő, baktériumölő, elősegíti a bőr gyógyulási folyamatainak gyorsulását. Sok A-, C- és E-vitamin van benne, amik nélkülözhetetlenek a bőr fiatalos, rugalmas és hidratált kinézetéhez. Érdemes a világos szemű mazsola helyett a sötétet előnyben részesíteni, ez ugyanis nagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat.

Hozzávalók a pakoláshoz:

  • 1 evőkanál mazsola
  • ½ krumpli

A mazsolát előzetesen áztasd be tíz percre, hogy felpuhuljanak a szemek. Közben nyomd ki a krumpli levét, majd egy turmixban pépesítsd össze a mazsolával. Megtisztított arcbőrre vidd fel, majd 15-30 perc múlva mosd le.

A krumpli és a mazsola kombinációja nagyon hatásos, hiszen előbbi is kiváló pórusösszehúzó, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő tulajdonságú. A- és C-vitaminban gazdag, nyugtatja, hidratálja a bőrt. Pattanások és ekcéma kezelésére nagyon jó, sőt enyhe fehérítő tulajdonságának köszönhetően a hegeket is halványítja.

Ezt a maszkot bármilyen gyakran felteheted, és nemcsak a pattanások szoríthatók vissza vele, de a bőr általánosan is ragyogóbb, feszesebb és szebb lesz tőle.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés