Az érzékeny, gyulladásra, pattanásosodásra hajlamos bőr nagyon különleges törődést igényel, így az sem mindegy, milyen masszázst alkalmazunk az arc e területein. Elsősorban a nyirokkeringés fellendítésére kell koncentrálni, ami optimálisan működve szép és egészséges bőrt eredményez.

hirdetés

Érzékeny bőrre is jó az arcmasszázs

A nyirokrendszer nagyon fontos szerepet tölt be a test méregtelenítésében, hiszen a nyirokfolyadékban felszívódó anyagok a bélrendszeren keresztül ürülnek ki a szervezetből. Ha viszont a nyirokrendszerben blokk alakul ki, a folyadék nem tud távozni, így a benne található méreganyagok visszakerülnek a sejtek kötőszöveteibe.

Az alábbi videóban egy néhány perc alatt elvégezhető masszázstechnikát láthatsz, amit megtisztított, száraz bőrön kell elvégezni. A módszer arra fókuszál, hogy a folyadék megtalálja útját a vér-és nyirokutakba, így a keringés tökéletesen tud működni.

 

Elsőként a nyak területéről indulj –ahol a legtöbb nyirokcsomó található-, és apró, finom lefelé irányuló mozdulatokat végezz mindkét oldalon hétszer. Ha megvagy, fokozatosan haladj felfelé az áll, az orca, a szem alatti területek és a homlok irányába. Ha végeztél, kezdj el visszafelé lépegetni, míg el nem éred újból a nyakat.

Ez a masszázs nemcsak az érzékeny, rozaceás, pattanásos bőrre jó, a szem alatti karikák eltüntetésére, sőt a ráncok kialakulása ellen is jó. Bármikor, bármennyiszer elvégezheted, ráadásul tényleg nagyon kíméletes megoldást nyújt a problémák kezelésére.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés