Néhányan nem sok gondot fordítanak rá, pedig az esküvői manikűr fontos része a menyasszony megjelenésének. A nagy napról készült felvételeken a kezek is gyakran előtérbe kerülnek, ezért a szép, ápolt körmök különösen fontosak. Sokféle festés és díszítés közül válogathatsz, az egészen extrém mintáktól a szolid lakkozásig szinte minden stílus megjelenik az idei trendekben.

hirdetés

Az esküvőn fontos szerep jut a gyűrűsujjnak, a gyűrű felhúzásáról például több közeli kép is készül. Így érthető, hogy egyre szélesebb skálán mozog az esküvői manikűr divatja. Az utóbbi években elképesztően megnőtt az érdeklődés a különféle ünnepi körömfestések iránt, az arák kedvükre válogathatnak az egyedi díszítések közül, amelyek sokszor igazodnak a ruhához.

Bár elsőre apróságnak tűnhet az esküvői manikűr, mégis fontos. Évek múltán is büszke lehetsz majd a közeli fotókra, ha a kezeid ápoltak, és a nagy naphoz illő, elegáns dekoráció díszíti a körmeidet. A felhozatal igazán változatos, hiszen a különleges mintáktól kezdve az egészen letisztult manikűrökig, minden megtalálható a palettán.

 

Köröm tekintetében különösen fontos, hogy illeszkedjen a menyasszony stílusához, illetve a személyiségéhez. A túlságosan hosszú, díszített manikűrök rosszul is elsülhetnek, hiszen megnehezítik az ara készülődését és később giccses hatást keltenek majd a fotókon.

A szolidabb, egyszerűbb variációkkal nem lőhetsz mellé, hiszen a körömdivat nem változik annyira gyorsan, így évek múlva sem lesz ciki, amikor az esküvői albumot lapozgatod.

Manapság a fehér, és klasszikus francia festésen kívül is sok árnyalattal, illetve technikával találkozhatsz. Az utóbbi években a tejszínű vált az egyik slágerszínné az arák körében, a finoman nőies tónus nagyszerűen illik a nagy naphoz, és a megjelenés sem lesz túlságosan hivalkodó vagy túlzó. Díszítések tekintetében a kevesebb több elvet jó követni: a finom csipkék, nyomdák klasszikusan elegánssá teszik az összhatást, ám az elemek halmozása inkább csicsás hatást keltenek.

A szép esküvői manikűr megkoronázza a megjelenést

A babyboomer technika igazán kedvelt az arák körében, mivel visszafogott, ám a színátmenetnek köszönhetően mégis roppant mutatós. A felépített alap sokféle díszítést kaphat, az apró indák, virágok igazán finomak, menyegzőhöz illőek.

A nude színárnyalattal úgyszintén trükközhet a körmös, ez számos variációban felkerülhet a körmökre, akár a babyboomer kiegészítéseként is.

A strasszkövek játékával könnyedén mutatóssá varázsolhatóak az egyszerű festések, hiszen a csillogó díszítéseknek köszönhetően még elegánsabb hatást kelt a manikűr.

Ha nem kedveled a túlságosan extrém, csillogó körmöket, akkor a csillámporos alappal vagy pár apró kővel dobhatja fel a körmös a legjobban a festést. Ezek a variációk rövid körömhossz esetén úgyszintén megállják a helyüket.

Nyári esküvő esetén szóba jöhetnek a különféle levelek, amelyek a trópusok tikkasztó melegét idézik meg. A fehér színnel megfestett minta csodásan harmonizál a visszafogott alappal.

Az elegáns francia manikűr sokáig a menyasszonyok kedvencének számított. A csinos variáció szépen illik a menyasszonyi ruhához, ám túlságosan rövid körömágy esetén összenyomhatja a körmök felültét. A trükkösen elkészített festés hosszítja a körmöket, a csillogó részletek pedig még ünnepibbé teszik a végeredményt.

A minimalizmust kedvelő menyasszonyok imádni fogják ezt az egyszerű manikűrt. A fehér árnyalat és a kevés csillám elegáns szintre emeli a manikűrt.

Ha szereted az egyszerűséget, ám egy kis izgalmat is szívesen csempésznél a megjelenésedbe a nagy napon, akkor válassz fehérre lakkozott körmöket. A finom minta ebben az esetben sem maradhat el, a visszafogott motívumoktól válik különlegessé az esküvői manikűr.

A nude és a fehér mellett a bézses árnyalatok is felbukkanhatnak, amelyek prímán muzsikálnak az esküvői színpaletta többi tónusával.

A gyöngyházfényű festés az utóbbi időben háttérbe szorult, ám egy szép pezsgőszín még mindig tud újat mutatni. Ha kedveled a nosztalgikus színhatást, akkor apró festéssel teheted még látványosabbá.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés