A géllakk az utóbbi években igazán népszerűvé vált, hiszen tartós, és ellentétben a műkörömmel, sokkal természetesebb hatást kelt.

hirdetés

Géllakk akár otthon

A géllakk népszerű alternatíva azok számára, akik szeretik a szép és rendezett manikűrt, mégsem szeretnének túlzásba esni, vagy sok pénzt a műkörmösnél hagyni. További pozitívuma, hogy a megfelelő eszközökkel otthon is elkészíthető, és akár három hétig nem igényel ismételt lakkozást.
Mielőtt azonban elkezded, vannak dolgok, amelyeket mindenképpen célravezető megfogadni.

Fertőtlenítés

Soha nem szabad fertőtlenítés és alapos kézmosás nélkül megkezdeni a körmök előkészítését. A kezeken és az eszközökön sok baktérium, por megtapad, ami bejuthat a bőrbe. A gombaölőt is használj mindig, a lakk akár több hétig a köröm felületén lesz, így nem megfelelő előkészítés esetén könnyedén begombásodhat.

Megfelelő alap

Már a kezdő készlethez is sokféle termékre van szükség. Bőrvágó olló, körömvágó olló, bőrfeltoló kaparó, gyémántporos reszelő és buffer nélkül hozzá sem szabad kezdeni. Ezek az eszközök szükségesek a megfelelő alap elkészítéséhez. Rosszul előkészített köröm esetén a lakk nem tapad megfelelően, és pár nap múlva felválik. Szintén fontos, hogy a köröm felülete matt legyen, de ne reszeld túl, mert az károsíthatja a körömlemezt. Bár elsőre soknak tűnhet, időről időre akár a Lidlben is be lehet szerezni UV-gépet hozzá.

Termékek

A géllakkozás nem az a dolog, amin érdemes spórolni. Inkább a minőségi termékeket részesítsd előnyben, hiszen ezzel növelhető a manikűr tartóssága. Sokféle szín közül választhatsz, ám nem kell mindet megvásárolni. Van lejárati idejük, és azon túl már nem ajánlott a használatuk. Kezdésként elegendő, ha beszerzel pár árnyalatot.

Elkészítés

Miután megfelelően lefertőtlenítetted és előkészítetted a körmöket, jöhet az alaplakk. Fontos, hogy ezt mindig az előírt ideig hagyd a lámpa alatt, mivel ha ezt rosszul készíted el, kevésbé lesz tartós a manikűr. Ezután a színt vidd fel két rétegben, majd ha ez is megfelelő ideig volt az UV-fényben, jöhet rá a fedőlakk. Bár vannak olyan lakkok, amelyek önmagukban is felkenhetőek, a tartósság érdekében javasolt az alaplakk használata. Amikor kész, fixáld le, és ápold a körömágyat olajjal.

Eltávolítás

Talán a folyamat legkritikusabb pontja, mivel nem egyszerű megszabadulni a géllakktól. Reszelővel, acetonnal vagy leoldóval egyaránt eltávolítható, de inkább az utóbbi kettő ajánlott, mert a túlzásba vitt reszelés súlyosan károsíthatja a köröm felső rétegét. Leoldó és aceton esetén kicsit reszeld meg a körmöt, majd áztasd be velük a vattát, és alufólia segítségével csomagold be. Hagyd állni, legalább fél óráig, majd bőrfeltoló segítségével távolítsd el a lakkot.

Bár egyszerűnek tűnhet az elkészítése, mielőtt rászánod magad, mindképpen informálódj az interneten és nézz videókat, annak érdekében, hogy a körmök szépek és egészségesek legyenek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés