Ezek a nőies, divatos frizurák a legnépszerűbbek most ötven felett. A sikkes stílusokkal nagyon egyszerű bánni, otthon is könnyen beszáríthatók és fokozzák a vonzerőt.

hirdetés

A frizuratrendek minden évben frissülnek, ám, hogy mely elemeik épp a legkapósabbak, az korosztályonként változó. Nincsenek olyan fazonok, amelyek tiltólistásak lennének bizonyos kor felett, az ötven feletti, illetve a húszas éveiben járó nők körében népszerű vágások között bőven van átfedés, azonban akad néhány klasszikus vágás a sikkes fazonok között, amely leginkább az érett hölgyek körében tarol most tavasszal. Hosszabb és rövidebb frizuratípusok is szerepelnek a listán.

Nőies, divatos frizurák ötven felett: könnyen kezelhető fazonok a trendlistán

Hosszú pixie

A tavaszi szezon abszolút a rövid frizurák időszaka lesz idén, ám a kor előrehaladtával sokan már nem olyan bevállalósak, mint huszon-, illetve harmincévesen. Az ötven feletti hölgyek sem szorítják háttérbe a rövid vágásokat, azonban azok közül is a hosszabb verziókat részesítik előnyben. Naná, hogy jöhet a dögös pixie, de mindenképpen az aszimmetrikus, hosszúra nyújtott verzióban!

Long bob

A klasszikus bobfazon trendje ugyan egy kissé háttérbe szorult idén, viszont az ötven feletti hölgyek még mindig imádják a nőies, elegáns, letisztult stílust. Sokan finom árnyalással, különleges melírral bolondítják meg az összhatást, de egy hosszú frufru szintén sokat tud dobni a tincsek esésén.

Réteges rövid

A rétegesre nyírt, bubisra szárított frizura még mindig hihetetlenül népszerű választás ötven felett. Egy igazi klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból, egy szépen árnyalt festéssel pedig elegáns, egyedi kisugárzást kölcsönöz a megjelenésnek. Tulajdonképpen annyiban különbözik a hosszú pixie-től, hogy itt az alsó réteg nincs nagyon megszedve, a nyakkörnyéki tincsek nem teljesen rövidek, ezáltal a fazon tömöttebb hatást kelt.

Klasszikus félhosszú

A klasszikus félhosszú frizura az, amivel tényleg nem sok gond van. Hihetetlenül sikkes, egyszerű és nőies, a beszárítása pedig egyáltalán nem bonyolult. Bár sokan azt gondolják, hogy egy idő után unalmassá válik, egy kis formázással vagy némi trükközéssel rendkívül változatosan viselhető.

Tépett félhosszú

Ha mégis unalmasnak tűnne a szimpla, klasszikus félhosszú fazon, érdemes szedett, lépcsős formában kérni a fodrásztól. A rétegek játékossá teszik a kisugárzást, dúsabb hatást eredményeznek. Ez a fazon most hihetetlenül népszerű az ötven feletti korosztályban, ráadásul alaposan megdobja a vonzerőt!

Lépcsőzetesen vágott hosszú

A hosszabb frizurával szintén lehet trükközni, ha réteges vágásra kerül a sor. A hosszú frufru, vagy a teljes rétegezés az elmúlt időszakban elképesztően népszerűvé vált, ötven felett az egyik legnőiesebb választás a repertoárból. A rétegezés már önmagában szép tartást kölcsönöz a tincseknek, árnyalt festéssel még tovább fokozható a dús hatás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés