A frizura az egész megjelenésre hatással van, egy jól alakítható, nőies fazon pedig még az ősz haj ellenére is képes megfiatalítani viselőjét. Ezért olykor érdemes túllátni a megszokott rutinfrizurákon, és bevállalni valami egészen újat! Ezek a kortalan hajviseletek működnek jól 50 felett!

Ötven év felett a nők többsége elsősorban a praktikusságot tartja szem előtt, ami a frizurát illeti. Sokan a játékosságot és a kísérletező kedvet beáldozva, inkább a megszokások biztonságos talaján maradnak, és megállapodnak a jól bevált rutinfazon mellett.

Mindez nem is baj, ha a praktikum találkozik a nőiességgel, ám sokan inkább bátortalanságból ragadnak le egy számukra nem túl előnyös frizura mellett.

6 frizura, ami 50 felett sem tilos: sőt, receptre kéne felírni őket

Éppúgy, ahogy a divat, a játékosság sem korfüggő, és ez az egész megjelenésre érvényes. A könnyen kezelhető, praktikus frizurafazonok között is akadnak olyanok, melyek tele vannak fiatalos energiával, ugyanakkor jól alakíthatóak, vagyis változatosan formázhatóak.

Az egyik kedvenc fotósunk, Denise Boomkens, csodás portrékon ábrázolja a negyven feletti nőket. Fotói mindenféle szempontból inspirálóak, de a frizuraválasztáshoz is ihletet adhatnak.

Az 56 éves Manous félhosszú hajából igazán divatos frizurák készültek, melyeket érdemes ellesni. Kár lenne azt gondolni, hogy az efféle dögös hajviseletek csak a fiatalok kiváltsága lehet. Mert nem így van.

A hullámos long bob, vagyis lob fazon nemcsak sokoldalú, hanem roppant nőies is.

Nem baj, ha a tincsek már ezüstösek: ez a bob frizura mindenképp fiatalos.

Az sincs kőbe vésve, hogy loknis hosszú hajat csak a fiatalok viselhetnek. Ez is egy kortalan frizura, persze érdemes több gondot fordítani a tincsek egészséges kinézetére, mert töredezett, sprőd formában, egy ilyen hajviselet semmiképp sem lehet mutatós.

A blunt bob még mindig menő, amit a praktikusságának is köszönhet: dúsabbnak, tömöttebbnek mutatja a vékony szálú hajat, és rendkívül sokoldalúan formázható. Ha nincs beszárítva, sem bebodorítva, akkor is felturbózza a tincsek volumenét.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés