A barna hajszín új szintre lépett a divatban. Természetes hatású árnyalatai ragyogást kölcsönöznek a frizurának, és optikailag dúsabbnak mutatják a hajtömeget.

hirdetés

Korábban, a barna hajszín semlegesnek, átlagosnak számított, ám a legújabb hajfestési technikák már lehetővé teszik az izgalmas, mégis természetesnek tűnő tónuskeveréseket, melyektől a tincsek teltebbek, és ragyogóbbak lesznek.

Mindeddig elképzelhetetlennek tűnt, hogy a barna bármelyik tónusa letaszítsa a szőkét az ultranőiesség piedesztáljáról, ám idén mindez már nem fikció, hiszen pontosan ezt a folyamatot figyelhetjük meg a frizuradivatban. Bár a szőke sem kopik ki az extra kedvenc hajszínek palettájáról, a barnával kevert, természetesebb árnyalatai kerülnek előtérbe tavasszal.

Mivel a hajtrendek egyre inkább visszatalálnak a természetességhez – legalábbis kialakulóban van egy irányzat, mely a natúr szépséget szorgalmazza -, a barna koloritok egyre népszerűbbek. Bár kissé paradoxonnak tűnik természetességről beszélni a hajfestés kapcsán, mindenesetre az új törekvések valóban becsapják a szemet, mintha képbe sem került volna a mesterséges színezés.

A balayage és a negative space eljárással készült barna hajárnyalatok egészséges ragyogást kölcsönöznek a tincseknek, és a színjátékok illúziójával optikailag megdobják a hajkorona volumenét. A fahéj, a kávé, és a jeges gesztenyebarna tónusok már egy ideje belopták magukat a szívünkbe, de akad még jó pár variáció a tavaszi-nyári szezonban, melyek közül válogathatunk.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: