Minden évszaknak megvannak a kedvenc hajtónusai és fazonjai, melyeket a nők a leggyakrabban kérnek a fodrászoktól. Idén a modern nő stílusa kerül középpontba, aki visszatér a természet sugallataihoz.

hirdetés

Egészen őszig a balayage típusú, több árnyalatból álló hajszínek uralták a divatot, és azt gondoltuk, hogy a népszerűségük verhetetlen. Bár most sem történik éles váltás a frizuradivatban, vagyis nem térnek vissza nagy hirtelen az egyszínű, parókahatásúra festett hajak, nem marad minden ugyanaz.

Tovább finomodnak ugyanis az összetett árnyalatok: az eltérő tónusokat már nem egymást váltó halvány és sötét sávként kell elképzelni a hajtömegben, hanem teljesen összemosódnak. A haj alapszínét világosabb és mélyebb reflextónusok alkotják, melyek a fényben másként ragyognak.

2018 végén és 2019 elején egyfajta ellentétek határozzák meg a divatot: a texturált és a tükörsima hajstílusok egyaránt menőnek számítanak, éppúgy, mint a puha végű vagy a grafikus hatású, éles hajvágások. A stilizált és a kusza, szélfútta fürtök is népszerűek lesznek a téli szezonban, illetve nagyobb figyelmet kapnak a merész, retró frufruk.

A fodrászok jóslata szerint a jeges gesztenyebarna, a lángoló vörös és a hamvasszőke tónusvariációi lesznek a legfelkapottabb hajszínek a tél folyamán. A Jean Louis David fodrászhálózat is ezeket az árnyalatokat vette alapul az őszi-téli kollekciójának összeállításánál. A katalógusfotók jól szemléltetik, hogy milyen a modern nő: érzéki, határozott, ha kell, lázadó, és nőiesen vagány.

  • Megosztás: