A Tiffany & Co. manapság is a legjelentősebb ékszercég, melynek kis kék dobozkája sok nő szívét dobogtatta már meg. Bár olcsóbb, elérhetőbb árú termékeket is gyártanak, hírnevüket és presztízsüket leginkább a különleges gyémántoknak köszönhetik. Az egyik ilyen a Tiffany-gyémántként emlegetett drágakő, ami több mint 128 karátos, nem is olyan aprócska csecsebecse, és legutóbb Beyoncé nyakát ékesítette.

A legendás Tiffany mindig is híres volt a különleges gyémántjairól, ennek köszönhetően vált ismertté. Bár voltak évtizedek, amikor a márka népszerűsége csökkent, a forradalmi ötleteknek és kreatív tervezőknek köszönhetően képes volt megújulni. Természetesen a különleges gyémántok azóta sem hiányozhatnak a felhozatalból. Ám van egy egészen egyedi drágakő, amelyet eddig csupán öt nő viselhetett.

A világ egyik legnagyobb gyémántját csak maréknyi nő viselhette eddig

A Tiffany-gyémánt a világ egyik legnagyobb sárga gyémántja, amelyet még 1878 találtak Dél-Afrikában. Eredetileg 287.42 karát volt, majd csiszolás után 128.54 karát lett a végső mérete. A különleges drágakövet Charles Tiffany vásárolta meg, aki a Tiffany & Co. alapítója. A sárga gyémánt azóta is a cég tulajdonát képezi, amelyet a nagyközönség csak ritka alkalmakkor csodálhat meg.

Elsőként Mrs. Sheldon Whitehouse viselhette a 128 karátos gyémántot 1957-ben, a Tiffany-bálon. Az alkalom kedvéért készítettek egy különleges foglalatot a kőnek, amelyet még több gyémánt vett körül. Legközelebb 1961-ben került elő ismét a Tiffany-gyémánt, akkor Audrey Hepburn akaszthatta a nyakába. A színésznő az Álom luxuskivitelben című filmhez készült fotókon viseli a kivételes ékszert.

 

A színésznő kedvéért változtattak a foglalaton, sokkal hangsúlyosabb lett, és rengeteg apró gyémánt vette körül a sárga drágakövet. Az elmúlt évtizedekben senki nem akaszthatta a nyakába a legendás ékszert, a Tiffany & Co. gyakran kölcsönadta múzeumoknak, így az érdeklődök megcsodálhatták a világ egyik legnagyobb ékkövét.

2012-ben az ékszercég egy új foglalatot készített a gyémánt számára, ami sokkal modernebb, visszafogottabb. Az újragondolt ékszer 2019-ben Lady Gaga nyakában debütált a vörös szőnyegen, ez volt az első alkalom, hogy egy esemény során viselte valaki. A különleges nyaklánccal lenyűgözött mindenkit, a ruhája pedig Audrey Hepburn idézte meg.

Beyoncé Audrey Hepburn nyomdokaiba lépett

Lady Gaga után most Beyoncé nyakát ékesíti a Tiffany-gyémánt. Az énekesnő és férje, JAY-Z az ékszercég új, About Love névre keresztelt kampányának a főszereplői, amelyben a legnagyobb feltűnést egyértelműen a különleges drágakő kelti.

Ez az első alkalom, hogy a Tiffany-gyémánt feltűnik egy reklámkampányban. Az About Love egy modern szerelmi történetet állít középpontba, erre utal a díszlet és persze, a reklámarcok. Emellett megjelenik a klasszikus, letisztult elegancia, friss köntösbe csomagolva.

Beyoncé egy fekete kreációban látható, ami hasonlít arra a ruhakölteményre, amelyet Audrey Hepburn visel az Álom luxuskivitelben nyitójelenetében. Kesztyűt is kapott, épp, mint a színésznő. A frizuráját hasonlóan készítették el, csak a mostani divatnak megfelelően, sokkal lazább kontyot rittyentettek a feje tetejére – mindezzel tovább erősítik a Hepburn-imidzset a képeken.

A Beyoncére jellemző vagányság sem szorul háttérbe, hiszen a ruhakreáció háta szinte teljesen nyitott, ezért valóban merésszé, modernné válik a megjelenése.

A Tiffany-gyémántot hamarosan a mozivásznon is megcsodálhatjuk, mivel Gal Gadot kölcsönkapta a különleges ékszert egy forgatásra. A Halál a Níluson című filmben fog feltűnni, a színésznő megjelenését igazán fejedelmivé varázsolta. Ezzel ő lett az ötödik nő, aki a nyakába akaszthatta a 128.54 karátos drágakövet.

 

Kiemelt kép: Sunset Boulevard / Getty Images, Mason Poole / Tiffany & Co. 

Képek a cikkben: Archive Photos, Sunset Boulevard, Jeff Kravitz / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés