A mézszőke árnyalat lesz most a legnagyobb őrület, sokan kérnek majd világosabb hajszínt a fodrásztól. Ez a tónus kifejezetten természetes hatást kelt, ráadásul rendkívül nőiessé varázsolja a megjelenést.

hirdetés

Míg tavaly januárban a platinaszőke és a különböző jeges szőke árnyalatok kerítették hatalmukba a divatot, idén sokkal természetesebb vizekre eveztek a trendek. Úgy tűnik, hogy most a kellemesen meleg, lágy mézszőke uralja majd a népszerűségi listákat, a mesterfodrászok előrejelzése szerint legalábbis ezt a krémes árnyalatot kérik majd legtöbben a szalonokban.

A mézszőke abszolút távol áll a kifakított, már-már fehérre hajazó tónustól, mégis ott rejlik benne a szőke frizura varázsa. Hihetetlenül nőies és sikkes, vonzerőnövelő hatása megkérdőjelezhetetlen. Mindennek ellenére azonban cseppet sem természetellenes, különösen akkor, ha valamilyen melírfestéssel kombinálják a szakemberek.

A mézszőke most a legdivatosabb hajszín

Míg régebben egy hajfestés le volt tudva annyival, hogy szőkét, barnát vagy vöröset szeretne valaki, ma már egyre többen helyeznek hangsúlyt a paletta apró, nüansznyi eltéréseire. Szőke és szőke között is van különbség, miközben egyeseknek a melegebb hatású árnyalatok állnak igazán jól, másoknak a hideg, fagyos verziókkal érdemes próbálkozniuk.

Ahhoz, hogy tudd, számodra melyik a tökéletes hajszín, mindenképpen figyeld meg a bőrtónusodat, illetve a szemed színét. Akik a melegebb árnyalatokat kedvelik, idén bátran bevállalhatják az év legnépszerűbb hajszínét. A mézszőke ugyanis abszolút meleg, krémes összhatást eredményez, leginkább a bézshez vagy az aranyhoz lehet hasonlítani.

Természetesen a hidegebb bőrtónussal rendelkező hölgyeknek sem kell lemondani a menő, nőies mézszőkéről. A fodrászok remekül tudnak trükközni a különböző árnyalatokkal, egy balayage festésben például szuperül működik a krémes, természetes árnyalat. Bármilyen szőkével bátran kombinálható, de világosabb barnákkal szintén természetesnek hat.

A mézszőke frizura tulajdonképpen minden fényviszonynál másként ragyog, sokan éppen ezért hasonlítják az aranyhoz és a bézshez egyaránt a stílusos árnyalatot. Népszerűsége cseppet sem véletlen, a sztárok már korábban kipróbálták a feltörekvő hajszíntrendet.

Jennifer Lopez például sokáig karamell tincseket kért a fodrászától, ám az elmúlt időszakban ő is kipróbálta a sikkes, stílusos mézes tónust.

Rihanna esetében talán még látványosabb a változás, hiszen az énekesnő igencsak sötét árnyalatról váltott a krémes mézszőke tónusra. Noha mindenki pontosan tudja, hogy milyen is Rihanna eredeti hajszíne, a festés mégsem tűnik természetellenesnek.

Nem feltétlenül kell platinaszőkére váltani ahhoz, hogy felfrissüljön a megjelenés. Ez az aranyló, bézses tónus is kellő változást hozhat a mindennapi megjelenésbe. Sokan a szőkéről kapásból a platinára asszociálnak, pedig a természetesebb, melegebb verziók éppúgy felturbózzák a vonzerőt.

Ha nem mersz belevágni a teljes hajfestésbe, érdemes lehet először csak melírral, esetleg balayage festéssel próbálkoznod. Amikor néhány tincs már világosabb tónusban ragyog, sokkal jobban látod majd, hogy érdemes-e tovább világosítani a hajzuhatagodat. A procedúrát mindenképpen bízd profi fodrászra, az otthoni ügyeskedés nagyon sok esetben fullad kudarcba, ráadásul a meleg szőke árnyalatok könnyedén válnak sárgává, ami már igencsak távol áll az eredeti elképzeléstől.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés