Sokan imádják azt a pillanatot reggel, amikor a frissen lefőtt kávé szinte adrenalinszerűen beindítja a szervezetet és energiadúsan kezdhető el a nap. Ezt a pezsdítő löketet a lestrapált hajszálak is megkaphatják, a koffeines sampon ugyanis remek hatással van a hajhagymákra.

hirdetés

 

A koffein a fáradt elme ellenszereként ismert, de emellett fokozza a hajhagymák oxigén- és tápanyagellátását, így védve a hajtöveket a környezet káros hatásaitól. Élénkíti a vérkeringést és anyagcsere-fokozó ereje van. Magas antioxidáns tartalma miatt a koffein támogatja a hajhagymák működését, növekedésre serkenti azokat. Gyorsabban nő tőle a haj, erőteljesebb és dúsabb lesz, sőt még természetes csillogást is kap.

A koffeines sampon kiváló megoldást jelent a gyenge hajhagymákra

Mindenképp érdemes kipróbálni, amennyiben a haj egésze, vagy annak vége hajlamos töredezésre, kiszáradásra, illetve, ha általánosságban egészségesebb, vagy hosszabb hajat szeretnél.

Láthattunk már koffeines samponokat drogériák polcain felsorakozva, de talán még sosem vettük rá magunkat, hogy ki is próbáljuk. A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy nem is feltétlenül szükséges megvenni, hiszen házi alapanyagokból is elvégezhető a koffeines hajmosás. Nem érdemes kihagyni, éppen ezért mutatjuk, hogyan készítsd el magadnak otthon, pofonegyszerűen!

Koffeines samponreceptek

A reggel lefőtt kávé zaccát érdemes megtartani, ugyanis nem haszontalan mellékterméke a mennyei italnak. Az apró szemek még forrázás után is tartalmaznak koffeint és antioxidánsokat, amelyek épp kapóra jönnek a fáradt hajtőnek. Egy kihűlt adagot keverj el egy hajmosásra elegendő adagnyi samponnal, és vidd fel a már bevizezett hajra.

Alaposan masszírozd bele, hogy a fejbőr is kapjon belőle, másként nem lesz olyan látványos a javulás. Minimum öt percig hagyd hatni, majd nagyon alaposan, erősebb vízsugárral öblítsd le a zaccot és a sampont. Amennyiben nem vagy nagy kávékedvelő, akkor elég csupán őrölt kávét adagolni a leírt szempontok alapján. A sampon megválasztása azonban nagyon fontos. A kímélő hatás érdekében, kerüld a szilikon- és szulfáttartalmú samponokat, különösen, ha gyakran mosol hajat. Te magad is kikeverheted a hajerősítő samponodat, a recepteket itt és itt találod hozzá.

Amennyiben valaki óvakodna a hajhagymák között esetlegesen megbújó zaccszemektől, úgy készíthető kávés öblítés is. Ehhez három-négy kanálnyi őrölt kávét kell egy liter vízben felfőzni, majd leszűrni, miután kihűlt. A kávés folyadékkal egy szivacs, vagy egy kiürült samponos tubus segítségével itatható át a haj, szintén odafigyelve, hogy a fejbőrre is kerüljön. Körülbelül húsz percig kell rajtahagyni, majd moss hajat a szokásos módon.

A kávé nem okoz károkat a fejbőrben, sem a hajhagymákban, hajszálakban. Ajánlott rendszeres alkalmazása, hogy könnyebben kifejtse hatását. Hetente maximum egyszer használd, hogy ne száradjon ki a fejbőr és a hajkorona.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés