A túlcicomázott, cifra körömtrendek mellett végre a hagyományos megoldások is visszatértek a divatba, és most nem a francia stílusú körömfestésre gondolunk. Ez az egyszerű manikűr szárított virágokkal az igazi, ám annak ellenére, hogy kreatívan variálható, roppant egyszerű elkészíteni.

hirdetés

A színtelen fedőlakkba rejtett, vagy az akrilkörmökbe beépített szárított virágok hosszú és rövid körmökön egyaránt jól mutatnak. Színes és pasztelles alappal úgyszintén izgalmasan kombinálhatóak, így könnyű olyan manikűrt megálmodni velük, amely bármilyen öltözékstílushoz nagyszerűen passzol.

Ha valaha préseltél már virágot, hogy eltedd emlékbe, ez a körömdivat valószínűleg tetszeni fog! A nyaralásról összegyűjtött mezei virágocskák és levélkék is belekerülhetnek az alkotásba, de nem csak a romantikus lelkületűeknek kedvez ez a régi új irányzat. Bár az egyszerű körömmintákkal otthon is megbirkózhatsz, ha műkörmöket szeretnél, érdemes szakemberre bízni a dolgot.

Elbűvölő manikűr szárított virágokkal: több verziót mutatunk

A körömfestés már önmagában is egy türelemjáték, ha otthon veselkedik neki az ember, így mi tagadás, a szárított virágokkal még több időt vesz igénybe. A művészkedés metódusa azonban cseppet sem bonyolult, csupán egyetlen plusz eszközre, egy csipeszre lesz szükséged.

 

A virágok kiszárítása, préselése szintén pepecseléssel jár, de csalhatsz egy picit, mert kreatív hobbiboltokból, dizájnáruházakból úgyszintén beszerezhetsz szárított növényeket, melyek megfelelnek a célnak.

A videóban három ötletet találsz, amit nem kell túlcifrázni: hagyományos körömlakkokkal és festési technikával mindegyik tökéletesen kivitelezhető. Színtelen lakkal kezdd el a műveletet, majd, ha megszáradt, púderes, pasztelles, vagy bézs árnyalatú festéket kenj rá.

Amikor már majdnem teljesen megszilárdult a két réteg, hegyes végű csipesszel helyezd fel rá a dekorációnak szánt virágokat és levélkéket. Bátran nyomkodd bele a díszítőelemeket a festékbe, nem baj, ha recés lesz a felület, mert a színtelen fedőlakk újra egyenletessé teszi.

Akrilkörmökbe építve is jól néznek ki a színes virágocskák, ám jobb, ha manikűrösre bízod a kísérletezgetést.

A trend maga már nem új keletű, de most a letisztult stílusverziói is jobban előtérbe kerülnek. A szárított virágos manikűrök még színesebbé teszik a nyári-őszi szezon körömpalettáját.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés