A sejtregenerációt elősegítő, fiatalító kozmetikai beavatkozások közül a fájdalommentes tű nélküli mezoterápia az egyik legjobb választás, ha az a cél, hogy már egy kezelés után látható legyen az eredmény.

hirdetés

A fájdalommentes tű nélküli mezoterápia hatásának alapja, hogy rádiófrekvenciás hullámok segítségével melegítik a bőrt. A hő hatására a sejtek fizikailag is átrendeződnek, lehetővé téve a hatóanyagok mélyebb felszívódását.

A tű nélküli mezoterápia hatására a bőr üdébb és feszesebb lesz

A hatóanyagok bőrön át történő felszívódása korlátozott, ezért a klasszikus mezoterápiás kezelés mikrotűk segítségével fokozza a bőr önregeneráló folyamatait, de a felületet érintő tűszúrásokkal a hatóanyagokat is le tudja juttatni egészen a kötőszövetbe. A másik, modernebb alternatívája azonban másképp éri el célját.

Fájdalommentes megoldást kínál az elektoporézis – avagy speciális rádiófrekvenciás hullámok – elvén működő tű nélküli mezoterápia, melynek során a sejtmembránok polarizációja megváltozik. A sejtek közötti csatornák megnyílnak, így az orvosi tisztaságú hatóanyagok be tudnak jutni a bőr mélyebb rétegeibe is, így hatékonyabban szívódnak fel, mint az otthoni bőrápolás során. A különbség azonban a hatóanyagok összetételében, koncentrációjában is megmutatkozik.

A tű nélküli mezoterápiás kezelés során elsősorban hialuronsavat és vitaminokat juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, melyek elősegítik a bőr feszesebbé válását, enyhítik a ráncok mélységét. A mélyhidratálás következtében javul a bőr vízmegtartó képessége, ezáltal rugalmasabb, teltebb, ellenállóbb lesz, a finomabb felszíni ráncok kisimulnak. Az antioxidánsok hatására beindulnak a hámréteg önregeneráló folyamatai, ami késlelteti a bőröregedés láthatóbb jeleinek kialakulását.

A tű nélküli mezoterápia azonnali hatására az arcbőr hidratáltabbnak, teltebbnek, egyenletesebbnek tűnik, ám a kollagénrostok szerkezete ugyancsak megváltozik, új kollagén- és elasztikus rostok keletkeznek, fiatalosabbá téve a bőrt.

Kép: Getty Images.

 

A közel egyórás kezelés, más kozmetikai eljárásokhoz hasonlóan, a smink eltávolításával és az arc tisztításával, lemosásával kezdődik. Ezt egy radírozás követi, melynek során eltávolítják az arcról az elhalt hámsejteket. Az előkészítés utolsó lépéseként, a bőr pH-értékének visszaállítása érdekében, tonikkal áttörlik az arcot.

Ezután a tű nélküli mezoterápiás géppel, elektroporációs hullámok segítségével, az orvosi tisztaságú hatóanyagok bőrre történt felvitele következik. A bőr sejtszerkezetének megváltozása a szérumban lévő hatóanyagok még mélyebb felszívódását teszi lehetővé. A kezelés végül egy regeneráló krém felvitelével zárul.

Érdemes tudni

A tű nélküli mezoterápia nem végezhető az alábbi esetekben:
• várandósság vagy szoptatás alatt;
• bőrgyógyászati probléma, láz vagy herpesz esetén;
• daganatos betegség esetén;
• epilepszia, autoimmun betegség;
• szívprobléma, pacemakerrel rendelkezők esetén.

A kezelést következő 24–48 órában a szauna használata ellenjavallt, hiszen a fokozott izzadás hatására frissen bevitt hatóanyagok kiürülhetnek a bőrből.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés