A körömtrendek változatos, színes kavalkádjában mindig felbukkannak izgalmas újdonságok, amelyek sokkal csinosabbá, nőiesebbé teszik a már jól ismert formákat. Ám előfordul, hogy az elsőre ötletesnek tűnő megoldás inkább nevetségesre sikerül. Ez történt most a kacsaköröm esetében, ami távol áll az esztétikus manikűrtől.

hirdetés

Sokáig a letisztult manikűrök hódítottak, hiszen nincs, ami eleganciában lekörözné a jól ismert francia stílusú festést. A gél alapú lakkok térhódításával megjelentek a színes variációk, és az ügyes körmösök manapság már bármilyen mintát rá tudnak applikálni a körmökre. A nyomdáknak, domború virágoknak és matricáknak csak a képzelet szabhat határt, az igazán bevállalósak pedig már az ételekkel is megpróbálkoztak.

Ennél furcsább körömtrendet még nem láttunk

Furcsaságokért természetesen nem kell a szomszédba menni, hiszen máris megérkezett a legújabb őrület: a kacsaköröm. Az elsőre furcsának hangzó név egy széles, hosszú típust takar, ami hajaz a vadkacsák talpára. A forma mindig a körmök végénél szélesedik ki, ezzel egy kis háromszöget alkot.

Természetesen a kacsaköröm még nem állt meg itt, hiszen a különc formához esztétikusnak kicsit sem nevezhető díszítés is társul. A kreatív körmösök minden apróságot felragasztgatnak a körömre, és a színes lakkokkal vagy a csillogó elemekkel sem spórolnak. A kialakítás már a kétezres évek elején megjelent, ám akkoriban a hölgyek nem kaptak rá, így hamar kikopott a felkapott trendek közül.

Az elkészült körmök sokkal inkább hasonlítanak valami mókás gyerekjátékra, mint egy felnőtt nő manikűrjére. Ám, aki megszokja a látványt, az boldogan válogathat a cukorkás vagy a strasszos variációk közül.

Természetesen a kacsaköröm legnagyobb problémája nem azt, hogy csúnya, hanem, hogy rendkívül szélesíti az ujjakat. A rövidebb manikűrök esetében ez a hatás még jobban érvényesül. Összenyomja a körömágyat, és a körmök sokkal kisebbnek tűnnek.

Úgyszintén nagy hátránya, hogy a széles részek megnehezítik a mindennapi tevékenységeket, hiszen nehezebb velük fogni, a takarításról pedig ne is beszéljünk. A domború díszítőelemekkel pedig még az öltözködés sem lehet leányálom, hiszen a mindenféle cukorkák és masnik beleakadnak a ruhákba.

Bár a kacsakörömnek vannak finomabb verziói is, amikor a körmök nem szélesednek ki annyira, ezek mégis szélesítő hatással rendelkeznek.

A technika alapját a különös alakú műanyag tip jelenti, amelyet a körmökre ragasztanak fel, ezután zselével vagy porcelánnal fixálják. Ezt további rétegek követik, majd jöhetnek a színes lakkok, és a különféle díszítések.

 

Bár az új körömtrend igazán mókásnak tűnik, annyira mégsem ajánljuk, hiszen nem túl esztétikus, és a mindennapi tevékenységeket alaposan megnehezítheti. Szerencsénkre a szolidabb variációk továbbra is porondon vannak, így bátran választhatod a virágos, vagy a geometrikus mintákkal feldobott festéseket.

 

 

Kiemelt kép: jonaileditt, nails_by_uly / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés