Ez a fiatal lány nagyon túltolja a cicomát, a több réteg smink miatt már rá sem lehet ismerni, az átalakulás egyszerűen megdöbbentő. Durván rétegezi a festéket az arcán.

hirdetés

Manapság egyre inkább észlelhető valamiféle torz látásmód, ami leginkább a fejlett technikának és a közösségi média káros hatásának tudható be. Az Instagramon és a TikTokon szinte csak és kizárólag tökéletes arányokkal megáldott arc, hibátlan bőr, szép smink és csillogó hajkorona jön szembe az emberrel. Azzal mindenki tisztában van, hogy a legtöbb fotón igencsak sok utómunkát végeznek, a tökéletlenség érzete mégiscsak beférkőzik az elmébe, s csúnyán lerombolja az önbizalmat és a magabiztosságot.

A különböző filterek és retusáló alkalmazások használatához nem kell hatalmas technikagurunak lenni. A szoftverfejlesztők úgy készítik el az applikációkat, hogy pár másodperc alatt mindenkiből szupermodell válhasson, pár kattintás után a fotók akár egy Vogue-címlapon is simán elférnének. Egy idő után az ember lánya a tükörbe nézve is hasonló elvárásokat támaszt magával szemben, így a jelenség mindenképpen káros a mentális egészségre. Egy átlagos, finom smink segítségével képtelenség hasonló eredményt elérni. Éppen ezért sokan a maszkhatású termékeket hívják segítségül.

A túlzó smink élő Insta-filterré változtatja a lányt: megdöbbentő átalakulás

A filterszerű sminkek egyre növekvő népszerűségét a kozmetikaipar még tovább lendítette. A márkák egyre több olyan kencével rukkolnak elő, amelyeket könnyedén lehet rétegezni. A magasan fedő alapozók már eddig is kaphatók voltak, azonban manapság már olyan termékeket lehet vásárolni, hogy bárki maszkmesterré avanzsálhat a saját fürdőszobájában.

Ez a fiatal lány, Meredith Duxbury rendszeresen posztol sminkes videókat, tartalmaira több millió ember kíváncsi. Nem spórol a kozmetikumokkal, vastag rétegekben viszi fel a kencéket, miközben gyönyörű, természetes vonásait fokozatosan veszíti el a folyamat során. A videó végén már úgy néz ki, mint egy viaszbaba. Ez a smink bele sem fért egyetlen TikTok-videóba, kapásból két részletben mutatja meg a készülődést.

 

Gyakorlatilag még követni is nehéz, hogy éppen mit ken az arcára. Az eredmény kifejezetten maszkszerű hatást kelt a vastag rétegek miatt. Ez nem csupán abból a szempontból aggasztó, mert úgy néz ki, mint egy élő Instagram-filter. A bőrének sem tesz jót a vastag makeup. Tény, hogy a minőségi kozmetikumok nem ártalmasak a hámréteg számára, azonban ilyen mennyiségben már okozhatnak némi problémát. Pláne akkor, ha az ember nem mossa le alaposan őket a nap végén.

 

Pár évvel ezelőtt is láthattunk retusált fotókat, a magazinok címlapján minden szupermodell kapott némi utómunkát. A tökéletesség hajhászása már régóta a társadalom részét képezi, azonban manapság kissé eldurvult a helyzet. Nagyon sokan használják a különböző retusáló alkalmazásokat, s mivel a valóságban nem úgy néznek ki, mint a maszkolt fotókon, ki se mennek az utcára több réteg smink nélkül.

A fiatal lány azt is megmutatta követőinek, hogy miként mosható le a több réteg smink a nap végén. Megdöbbentő látni, ahogy a bőre előbukkan a több réteg alapozó alól.

 

Szerencsére a naturális megjelenés és a láthatatlan sminkek trendje egyre inkább lesöpri a művi alkotásokat a népszerűségi lista éléről. Ennek ellenére mégiscsak aggasztó, hogy a közösségi médiás platformokat még mind a mai napig agyonretusált, maszkolt fotók tömkelege lepi el.

Már csak a mentális egészség szempontjából is érdemes olyan influenszereket és szépségbloggereket követni, akik valós, smink és utómunka nélküli megjelenésüket is megmutatják. Így a telefonnyomkodás és internetezés nem válik olyan könnyedén önbizalom-romboló hobbivá.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés