A tél közeledtével egyre nagyobb szüksége van a bőrnek a rendszeres ápolásra és hidratálásra, hiszen az évnek ebben a szakaszában sokkal hajalmosabb a kiszáradásra, az elhalt hámsejtek felhalmozódása pedig eltömődött pórusokhoz és bőrhibákhoz vezethet.

Arcpakolás mézzel és banánnal

Érdemes hetente két alkalommal egy tápláló maszkot feldobni, de ehhez nem kell egyenesen a drogériába rohanni. Elég, ha van otthon méz és banán, amik együtt szuper dolgokat tehetnek az arcbőrödért.

A méz nagyon jó antibakteriális és gyulladáscsökkentő, így a piros, érzékeny bőr számára is javasolt. Gazdag flavonoidokban, aminosavakban és ásványi anyagokban, de egy kevés B- és C-vitamin is megtalálható benne. Kiváló pórustisztító, a legmélyebb rétegekből is felszínre hozza a szennyeződéseket. Éppen ezért mitesszeres, pattanásos bőr ápolására is alkalmas, emellett a szem alatti sötét karikákkal is felveszi a harcot.

A banán rendkívül gazdag ásványi anyagokban, de számottevő az A- B- és C-vitamin tartalma is. Erős antioxidáns, így a bőrt feszesebbé, simábbá teszi, jelentősen csökkentve a ráncok elmélyülését. A pakoláshoz egy fél érett, kissé barnás banánt használj, amit pépesíts össze egy evőkanál mézzel. Vidd fel a maszkot megtisztított arcbőrre, és hagyd rajta húsz percig. Ha letelt az idő, langyos vízzel mosd le, és igény szerint hidratálj.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés