A sminkdivat sokat változott a kilencvenes évek óta, és valljuk be, volt hová fejlődnie. Bár most újra felbukkannak az akkori trendek, nem árt visszatekinteni egy kicsit, hogy eldönthesd, mi az, amiből nem kérsz. A múltidéző smink nem azt jelenti, hogy a bakikat is át kell venni!

hirdetés

Ha belekukkantunk a kilencvenes évek videoklipjeibe, teljes képet kaphatunk a kor legmenőbb sminktrendjeiről, sajnos a gyerekhibáival együtt.

Igaz, most óriási hévvel tombol a retróláz, és a sötét rúzsoktól kezdve a füstös és kék szemfestésig, minden visszaszivárogni látszik, de megnyugtató a tudat, hogy mindezek nem teljesen autentikus formában, hanem kissé újragondolva, modern sminkalapokkal ötvözve jelennek meg a divatban.

5 csúnya smink a múltból, amit jobb elfelejteni

A bordó és burgundi szájfestékek szavatossági ideje még nem járt le, de a csokoládébarna rúzsok már a maguk idejében sem támogatták a bájos megjelenést. Meglehetősen furcsa összhatást eredményeztek, és máig nehéz találni olyan élő embert, akinek ezek az ajaktónusok jól állnának. Ha már barna rúzs, idén a natúr, hússzínű ajkak, és a bézses árnyalatok is divatban vannak, melyek sokkal finomabbak a barnásvörös és a csokoládészíneknél.

A kilencvenes években Jennifer Lopez és Britney Spears is próbálkozott hasonló árnyalatokkal, de, ahogy elnézzük a múltbeli fotóikat, talán nem kellett volna túlerőltetniük ezt a vonalat.

A hófehérre meszelt arc szintén divatosnak számított akkoriban. Madonna például, előszeretettel púderezte magát porcelánarcú nővé a kilencvenes években. Az arcán minden más árnyalat rikított, vagy erős kontrasztot keltett, így gyakran úgy festett, mint egy pantomimes. Reméljük, ez az irányzat soha nem tér vissza, hiszen meglehetősen ijesztő és természetellenes hatást keltett.

 

A pandamacis korrektorozás inkább egy technikai hibának fogható fel, mintsem sminktrendnek. Sehol nem volt az kinyilvánítva, hogy ezt kívánja a divat, egyszerűen csak rosszul tették fel a korrektort, és a színe sem nagyon passzolt. Britney Spears gyakran esett ebbe a hibába, emiatt úgy festett, mint aki napszemüvegben barnult le.

Jennifer Lopez sem fukarkodott soha a korrektorokkal, de a kilencvenes évek végén az arc éles kontúrozására, illetve a bronzosítóra is rákattant. A bronzpúderrel csak nemrégiben szakított, szerencsére ma már finomabb módját választja annak, hogy ragyogó legyen a bőre.

A füstös szemsmink is kikéri magának a korábban elkövetett bakikat, hiszen mára kinőtte gyermekbetegségeit. Már nem fut az árnyékolás a szemöldökig, és a világos-sötét színek kontrasztja is kevésbé éles. Sokkal lágyabb, üdébb hatást kelt egy mai füstös smink, mint amiket Jennifer Lopez villantott meg a kilencvenes években.

Kiemelt kép: Barry King/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés