Az őszi-téli szezon időjárási viszontagságainak nem csak az arc, hanem a kéz felülete is ki van téve, de számos más okból kifolyólag lehet dehidratált, száraz és hámlásra, kipirosodásra hajlamos a kézbőr. A szárazság ellen érdemes bevetni a különböző kézkrémek hidratáló és nyugtató erejét, ráadásul tanácsos a száraz, megviselt bőrre kifejlesztett termékeket beszerezni ahhoz, hogy a kézfej pihe-puha maradjon.

hirdetés

A kézfej ápolása több szempontból fontos

A kacsókon abszolút nyomot hagy az idő, ahogy a munka és a gyakori tisztítás is, az igénybe vett kézfejen pedig sokkal hamarabb válik ráncossá, megereszkedetté és pigmentfoltossá a bőrfelület. Ennek ellenére sokan megfeledkeznek a rendszeres kézápolásról, a kezek óvásáról. Az őszi-téli időszakban még fokozottabb figyelmet igényel a hámréteg hidratálása, a szeles, hideg időjárás pillanatok alatt kikezdi még a legellenállóbb hámréteget is.

Az idő lenyomata sokkal hamarabb láthatóvá válik a kézfejen, mint az arcon, s bár a folyamatot megállítani nem lehet, lassítani mindenképpen. Az már csak hab a tortán, hogy az ősszel jelentkező kellemetlen, zavaró tünetek szintén megszüntethetők. Akár egyetlen krém segítségével két legyet üthet az ember lánya egyetlen csapásra.

 

Az időjárási viszontagságokon túl a rendszeres fertőtlenítés sem tesz jót a bőrnek. A kézfertőtlenítő elképesztően hasznos termék, hiszen remek megoldást kínál a kórokozók semlegesítésére, ha épp nincs lehetőség kézmosásra. A járványhelyzet alatt sokan szó szerint rászoktak a rendszeres használatára, ami bizony-bizony nyomot hagy a kéz érzékeny bőrén. Ilyenkor, amikor tombolnak a szezonális vírusok, praktikus ugyan alkalmazni, de mellette fokozottabban kell ügyelni a kézbőr hidratálására, feltöltésére.

A folyamatos fertőtlenítés önmagában nem probléma, ám a hideg, szeles időjárással vegyítve már okozhat kellemetlenséget. Amennyiben valaki nem fektet kellő fókuszt a kézápolásra, nagy eséllyel sebes, viszkető, kipirosodott hámréteggel kell számolnia.

A kézbőr rétegeiben kevesebb a zsír, ami meggátolná a vízvesztést, így nem csak a nedvesség, hanem a lipidek, olajok pótlására is érdemes ügyelni.

Finom textúrájú kézkrémek száraz bőrre

A puha, selymes kézfej titka a megfelelő hatóanyagokban rejlik. A drogériák polcain a bőség zavara fogadja a vásárlókat. Annyi termék között lehet válogatni, hogy cseppet sincs egyszerű dolga annak, aki a kacsóit szeretné kényeztetni. Noha a különböző kencék tubusára és flakonjára sok cég hatalmas hangsúlyt helyez – mindenféle szezonhoz passzoló díszítést és árnyalatot lehet látni -, semmiképp nem tanácsos a külsőségek, vagy éppen az illat alapján kiválasztani a befutót.

Olyan hatóanyagokat kell keresni a listában, amelyek mélyen táplálják, hidratálják és védik a bőrt az időjárási viszontagságoktól, megszüntetik a viszketést és gyorsan meggyógyítják a kirepedezett, sebes hámréteget. A galériában összegyűjtöttünk pár szuperhatékony terméket, amelyeket érdemes bevetni kitikkadt kézbőr esetén.

 

A hialuronsav az egyik legismertebb összetevő, ha hidratálásról van szó. Nem csupán az arc bőrét varázsolja élettel telivé és hidratálttá, a kézfej éppen annyira hálás érte. A ceramidok hozzájárulnak a bőr védőrétegének erősítéséhez, így a kacsók ellenállóbbá válnak. Az urea és a körömvirág, valamint a különböző növényi olajok szintén szupersztár hatóanyagnak számítanak, ahogy a sheavaj és a glicerin is segíti a bőr regenerálódását a méylebb rétegekben is.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés