A kén a bőrápolás terén is hasznos, hiszen fertőtleníti, méregteleníti és fiatalítja a problémás hámréteget.  Ez a természet adta csodaszer rendkívüli módon veszi fel a harcot a pattanások, illetve az utánuk megmaradt foltok, hegek ellen.

hirdetés

 

A kénes arckrém nem csodás illata és gyümölcsös színe miatt szerepel a közkedvelt kozmetikumok között, hanem a benne található MSM nevű vegyület miatt.

Az MSM-ről, vagyis a metil-szulfonil-metán nevezetű anyagról talán keveset hallottunk, mégis alkalmazhattuk már tudtunk nélkül szépségápolási rutinunk közben, vagy akár egy egyszerű étkezés során is szervezetünkbe juttathattuk. Az MSM ugyanis egy szerves kénfajta, mely megtalálható az emberi testben, minden szövetben és növényben, így például a brokkoliban, a fokhagymában és a káposztában is.

Pattanások és ekcéma ellen is hatásos a kén

Mivel az MSM egyedülálló módon képes helyreállítani a kollagént és a keratint a bőrben, ezért a természet legfontosabb kozmetikai ásványi anyagaként tartják számon. Az emberi testben az aminosavláncokat tartja össze, amik a bőr építőköveiként ismertek. Ennek függvényében egyértelmű volt, hogy ezt a csodaszert alkalmazni kell a szépségápolás terén is.

 

A krémekben használt MSM-et fitoplanktonból vonják ki, hogy azt később bőrápoló termékek összetevőjeként alkalmazzák. Ezeknek a használata nagyban hozzájárul a pattanások, a sebek és a hegek gyógyulásához. A természetes anyag elősegíti más tápláló anyagok felszívódását, így vitaminokban és antioxidánsokban dús kencéink sokkal erősebb hatást érnek majd el. Továbbá fokozza a hámréteg regenerálódó képességét, lehúzza a gyulladást, és elhalványítja a piros pöttyök után maradt foltokat, hegeket.

A bőrápolás terén használt MSM biztosítja a kötőszövetek egészségét és védelmét

Megtartja a sejtek falának rugalmasságát és alapanyagként szolgál az újak létrehozásában. Ezáltal gondoskodik a sérült szövetek sejtújulásáról. Nem utolsó sorban pedig segít helyreállítani a töredező haj és köröm meggyengült szerkezetét.

 

A kénes anyag azonban nem csak az arckrémek hozzávalója. Megtalálható a szőrtelenítő kenőcsökben, a fürdősóban és a samponokban is. Az egyes készítményekben különböző koncentrációban fordul elő, ettől függően hámképző és a hámoldó hatása egyaránt ismert. Amennyiben tág pórusú vagy zsíros arcbőrrel, szeborreával vagy ekcémával kell felvenni a harcot, úgy biztosan találsz rá megfelelő típusú MSM-mel dúsított terméket.

Lassan, de biztosan fejti ki hatását a gyógyító kénes vegyület

A kénes arckrém használata némi türelmet kíván, ugyanis néhány hétbe beletelik, amíg szemmel látható változást érünk el vele. Elsősorban a durva, száraz bőrfelszín válik babapuhává, majd csökken a gyulladás, és a nehezebben kezelhető hegek is halványodni kezdenek. Amint a bőr regenerálódása helyreáll, sokkal látványosabbá válik a megújulása.

Mivel az MSM nem allergén, így nem kell tartani az esetleges viszketéssel, kipirosodással járó tünetektől, és nincs olyan ismert hatóanyag, amellyel összeférhetetlen lenne a szépségápolás terén.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: