A bőrápolásban folyamatosan jelennek meg szuperhatóanyagok, amelyektől az arcbőr sokkal feszesebb és ragyogóbb lesz. Ilyen újdonság a rezveratrol, ami belülről és kívülről egyaránt táplálja a szervezetet.

hirdetés

A rezveratrol neve ismerős lehet, hiszen számos élelmiszerben megtalálható, és a szervezetre gyakorolt jótékony hatása régóta bizonyított. Természetes antioxidáns, ami megtalálható többek között a szőlőben és a mogyoróban. A polifenolok közé tartozik, ezeknek nagyon fontos szerepük van abban, hogy megvédjék a sejteket a károsodástól. A rezveratrol tartalmú ételek rendszeres fogyasztása csökkenti a kettes típusú diabétesz és a szívroham kialakulásának az esélyeit. Belsőleg is használható, például szőlőmagörlemény vagy kapszula formájában.

Resveratrol a bőrápolásban

Ám felfedezték, hogy a kívülről a bőrön is kifejti a jótékony hatásait. A rezveratrol molekulái aktiválják a fehérjéket, és helyreállítják a kisebb károkat. Védi a sejtek DNS-ét a szabad gyökök okozta károsodástól és segít őket semlegesíteni. Lelassítja az öregedés látható jeleit, vagyis a ráncok megjelenését, és hosszabb távon rendszeres használata csökkenti a bőrrák kialakulásának az esélyeit. A felületi bőrproblémákat is képes orvosolni, így leszámol a bőr egyenetlenségeivel és a kipirosodással. A pigmentfoltok szintén kisebb valószínűséggel fognak megjelenni.

Bár a rezveratrol valóban szuperhatóanyag, mivel antioxidáns, ezért a már meglévő ráncokat nem tűnteti el, mint a retinol. Sokkal inkább a megelőzésben van szerepe, hiszen felépítéséből adódóan hátráltatja az oxidációt, így a sejtek tovább maradnak egészségesek, és ellenállóbbak lesznek a környezeti károkkal szemben. A károsodott bőrrel viszont már nem tesz csodát.

Így használd a resveratrolt

A rezveratrol használata mindenkinek javasolt, különösen azoknak, akiknek fontos a megelőzés. Hatékonyságát rendszeres alkalmazás mellett tudja a leginkább kifejteni, ami hosszabb távon érzékelhető. Bármilyen bőrtípusra felvihető, és egyre több készítményben megtalálható. Választható belőle szérum, hidratáló vagy maszk. Ha rezveratrol tartalmú kozmetikumot szeretnél használni, akkor jó választás lehet a Vichy Slow Age éjszakai kréme, The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic ACID 3% antioxidáns széruma vagy PAULA’S CHOICE Resist Ultra-Light super Antioxidant Concentrate széruma.

Nappal és éjszaka egyaránt használható, hiszen míg nappal a fényvédővel kiegészülve megvédi a bőrt az UV-sugarak káros hatásaitól, addig éjszaka segíti a regenerálódást az egész napos igénybevétel után. A legtöbb készítmény jól rétegezhető, érdemes mindig a fényvédő alá felkenni.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás: