A kamillás arcgőzölés filléres megoldás, mégis népszerű, bevált praktika mitesszerek ellen. Az otthon is elvégezhető arctisztítás után olyan selymesen puha és ápolt lesz a bőr, mintha csak kozmetikus kezelte volna a kényes hámréteget. Leginkább a zavaró fekete pöttyök ellen érdemes bevetni.

hirdetés

Számos nő küzd a zavaró mitesszerek problémájával, a legtöbben mindenféle csodamódszert kipróbáltak már, hogy eltüntessék a fekete pöttyöket. Sokan úgy gondolják, hogy a felgyülemlett kosz és szennyeződés idézi elő a mitesszerek megjelenését, ezért igencsak túlzásba esnek az arctisztítással, ami még inkább fokozza a problémát. A durva arcradírok, a megállás nélküli bőrpucolás garantáltan súlyosbítja a gondokat.

A nyomkodás, valamint az irritáló összetevők éppúgy rontanak a már egyébként is kellemetlen helyzeten. Számtalan kozmetikai terméket fejlesztettek már ki, amelyek kifejezetten mitesszerek ellen vethetők be, ám némelyik brutális irritációt okozhat a hámrétegen. A legtöbb kozmetikum ráadásul nem is olcsó, így amellett, hogy eredménytelen lehet a intervenció, még mélyen a zsebbe is kell nyúlni az alapanyagok megvásárlásához.

Nem feltétlenül kell a méregdrága kencéket csatába küldeni az eltömődött pórusok ellen, sokszor a házi, egyszerű megoldások éppen annyira célravezetők. Az arcgőzölés igazi élharcos, ha a mitesszerek eltávolításáról van szó, alaposan megtisztítja az arcot a fránya pöttyöcskéktől.

 

A kamillás arcgőzölés zseniálisan működik mitesszerek ellen

A kamilla talán az egyik legismertebb gyógynövény, amely a szépségápolásban legalább annyira népszerű, mint az egészségmegőrzésben. Csökkenti a gyulladást, nyugtatja az irritált bőrt és segíti a sebek, hegek gyógyulását, halványodását. A gőzölés következtében a pórusok megnyílnak, felpuhul a hámréteg, a szennyeződések a felszínre kerülnek a bőrszerkezet alsóbb rétegeiből.

Ennek köszönhetően az arcgőzölés után felkent hatóanyagok sokkal könnyebben szívódnak fel, erőteljesebben fejtik ki hatásukat, mint a procedúra hiányában. Mivel a mitesszerek megjelenését számos esetben a fokozott faggyútermelés okozza, mindenképpen érdemes próbálkozni ezzel a módszerrel, ugyanis a gőzölés erre a folyamatra is pozitív hatással van. A megtisztított pórusok nem tömődnek el újra és újra, ebből adódóan pedig nagy eséllyel búcsút lehet inteni a fekete pöttyöknek.

Így csináld a gőzölést otthon

Egy lábasba tegyél fel forrni annyi vizet, hogy az edény körülbelül félig legyen. Miután kellőképpen felforrt, helyezd bele a kamillás teafiltert, esetleg szimpla szárított kamillavirágot is beleáztathatsz egy teatojás segítségével. Várd meg, amíg kiáznak a szükséges hatóanyagok a gyógynövényből, ezután jöhet a gőzölés!

Amíg forr a víz, illetve a kamilla ázik benne, alaposan tisztítsd meg az arcod egy kíméletes lemosó, illetve langyos víz segítségével. Miután minden készen áll az arcgőzölésre, helyezd az edényt egy asztalra úgy, hogy kényelmesen fölé tudj hajolni. Arra figyelj, hogy a lábas nagyon forró lesz, ne érj hozzá kesztyű vagy konyharuha nélkül, illetve helyezz az asztalra egy alátétet, hogy azt is megóvd a hőtől.

 

Hajolj az edény fölé úgy, hogy a fejedre helyezel egy nagyobb méretű törölközőt. Ez nem hagyja elszökni a hasznos gőzt, azonban vigyázz, hogy ne legyen túlzottan forró a víz, ne hajolj közel hozzá, ha úgy érzed, égeti a hámréteget a kamillás lötty. Maradj ebben a pozícióban legalább tíz percig.

Miután végeztél a gőzöléssel, kend fel a kíméletes kencéket, szérumokat a bőrödre, amelyek kifejezetten mitesszerek ellen ajánlottak. Az erős hámlasztás és bőrradírozás mindenképpen kerülendő ilyenkor, illetve az alkoholos, citrusos, mentolos kozmetikumokat sem ajánlott felvinni a hámrétegre.

A procedúra végén le kell zárni a pórusokat annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki további fekete pöttyöcskék az érintett területen. Erre használj tonert és egy finom vattát. Érdemes olyat választani, amelyben számos remek hatóanyag található, az alkoholos tonikok alkalmazása abszolút tilos.

A kamillás arcgőzölés segít megszabadulni a mitesszerektől, de az elhalt hámsejteket éppúgy felpuhítja. Ha megfelelő kozmetikumokat használsz, látványos eredményt érhetsz el a rendszeres gőzölésnek köszönhetően. A bőr sokkal puhább, selymesebb lesz, az arc élettel telibbnek, üdébbnek hat majd.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés