Még viszonylag új és ritka körömépítési technika a shellac-ozás, ami egyre népszerűbb a gél lakkal szemben. Jogos a kérdés: miért? Miben másabb, mint a jó öreg gél lakk?

A shellac sokkal körömbarátabb

Elsősorban formuláját tekintve más, a gél lakk folyékony zselé, míg a shellac zselé és sima körömlakk keveréke. A shellac ráadásul hipoallergén, vagyis nem tartalmaz formaldehidet és DPT-t. Egy teljesen forradalmi technológia, ami sokkal kényelmesebbé teszi a manikűrözést, miközben magas minőséget és hosszantartó eredményt biztosít.

A shellac formuláját az amerikai CND cég dolgozta ki, akik kéz-láb- és körömápolásra vannak specializálódva. Magyarországon kizárólag körmös szalonokban érhető el ez a lakktípus, ami kifejezetten kedvez a természetesség híveinek. A fő különbség a gél lakkal szemben ugyanis abban van, hogy sem a lakk felvitele előtt, sem az eltávolítás során nem kell a köröm felületét megreszelni. Ez a lépés a gél esetében alapvető, ami jelentősen roncsolhatja a köröm állapotát.

A formára reszelést követően a köröm előkészítése zajlik, ami a zsírmentesítést jelenti, ez után már az alaplakk következik. A shellac több mint száz árnyalatban elérhető, ráadásul a színek építhetőek, amik két rétegben kerülnek fel. Felvitel után rögtön megszárad a lakk, de a rétegek között UV lámpába helyezve a kézfejeket köt meg teljesen. A lámpázást követően fedőlakkal, fixáló folyadékkal és a köröm körüli bőr ápolásával fejezik be a manikűrt.

A gél lakkhoz hasonlóan nagyjából tizennégy napig marad tartós, és egy tükörsima, fényes, karcmentes, kagylóhéjkeménységű körmöt kapsz. A leoldás is villámgyorsan történik, csupán tíz percet vesz igénybe, a körmök nyüszkölése nélkül. A shellac tehát sokkal körömbarátabb, nem roncsolja a természetes körmöket, ráadásul a végeredmény is gyönyörű és tartós. Ugyanúgy díszíthető, mint a gél lakk és plusz pont, hogy a gyors eljárásnak köszönhetően még időt is spórolhatsz vele. Az ára picit borsosabb, mint egy sima géles manié, de, ha szeretnéd hosszútávon megóvni a köröm egészségét, érdemes lehet ettől eltekinteni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés