Egy bizonyos kor után, nagyjából 25 év felett, a bőrápolás szorosan összekötődik a bőröregedési tünetek megelőzésével, mely sokkal összetettebb annál, minthogy ránctalanító kencéket használunk.

Az öregedésgátló krémek ma már beépültek a mindennapi szépségápolási rutinunkba, de maga a szóösszetétel elég csalóka és félreérthető. Mivel az öregedés egy természetes folyamat, mely előbb-utóbb bekövetkezik, a szó szoros értelmében nem tudjuk sem megelőzni, sem felülírni ezt a testünkben zajló programot.

Az életmódunkkal azonban jelentősen befolyásolhatjuk a kimenetelét, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy negyven-, vagy ötvenéves korunkban jelennek meg az első mélyebb barázdák az arcunkon. Mindaz pedig, amit a bőrünk ellen, vagy éppen az érdekében cselekszünk egészen huszonéves korunktól, akár korábbra is hozhatja, vagy éppen későbbre tolhatja a bőröregedés tüneteit.

Az életmódbeli és bőrápolási szokásainknak köszönhetően elérhetjük azt, hogy idővel ne essenek szét teljesen a vonásaink, ehhez azonban teljes körű karbantartás és törődés szükséges. Nyilván ilyenkor mindenki a drága kozmetikai termékekre és kezelésekre gondol elsősorban – melyeket nem mindenki engedhet meg magának -, pedig rengeteget olyan dolgot tehetünk a bőrünk egészséges állapotáért, ami nem a pénzen múlik, hanem a tudatosságon és az odafigyelésen.

Persze rá kell szánni az időt, ez tény, de a befektetésünk évek múltán is megtérül, a munkánkat meghálálja a bőr. Összeszedtük, milyen módszerekkel őrizhetjük meg sokáig arcunk frissességét, feszességét és üdeségét, a nyolcórás alvásidő, az elegendő vízfogyasztás, az egészséges étkezés, és a rendszeres sportolás betartásán túl.

  • Megosztás:
hirdetés