A nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű szupermodellje, a gyönyörű Iman már csak ritkán vállal fotózásokat. Meglepő módon, most az ormótlan csizmákat gyártó UGG márka tavaszi-nyári kampányában tűnik fel ismét, de ezt a feladatot is elegánsan oldotta meg. Nem értjük, mit keres a lábán a csúnya csizma, de ő még egy ilyen darabot viselve is roppant nőies.

hirdetés

A 65 éves szomáliai szépség manapság inkább üzletasszonyként tevékenykedik a háttérben, és csak néha mond igent egy-egy fotózásra, ami számára is érdekesnek és különlegesnek bizonyul. A szupermodell 2004 óta a saját kozmetikai cégét igazgatja, emellett ideje nagy részét jótékonysági alapítványoknak szenteli, amelyeknek ismertségét bevetve segít, hogy elérjék nemes céljaikat.

A modellkedés már csak hobbiként van jelen az életében, ám minden bizonnyal még ma is rengeteg felkérés közül válogathat, így kicsit értetlenül állunk a tény előtt, hogy pont az egyik legmegosztóbb csizmamárka arca lett. Az UGG prémes csizmái és papucsai nem csak stílusukkal vonzanak be sok kritikát, hanem az alapanyagaik miatt is sokakból ellenérzéseket váltanak ki.

Mit keres Iman lábán a csúnya csizma? – Meglepően elegánsan viseli a fiatalok kedvencét

Manapság, hogy egyre inkább a műbőr, illetve az egyéb vegán megoldások felé fordul a divat, az UGG még mindig tartja magát a hagyományaihoz. A köztudatba csak csúnya csizmaként bevonuló lábbeliket eredetileg ausztrál szörfösök – és nem az eszkimók – viselték, hogy kora reggel, amikor végeznek a vízi edzésekkel, melegen tartsák a lábaikat.

A hagyományos UGG csizmamodellek általában juhbőr béléssel, báránybőr felsőrésszel készülnek, a valódi bőr és prém anyagokat pedig mesterségesen kezelik és festik. Ennek ellenére szimpatikus oldala is van a cégnek, hiszen a HERproject kampányával az ellátási láncukban ténykedő női dolgozókat támogatja. Olyan partneri kapcsolatokat hoz létre hasonló márkákkal, melyek hozzájárulnak a női munkaerő megerősítéséhez, és oktatásához.

Iman mindenesetre bevállalós, hiszen ezek a házipapucsok és csizmák látszólag teljesen eltérnek az ő stílusától, mégis elegáns formában viseli a furcsa darabokat a képeken. A 2021-es tavaszi-nyári kampány a fazonokat tekintve, akár bármelyik felhozatal lehetne: a klasszikus UGG-csizma mutatkozik be újra, a prémes papuccsal karöltve. A történet lényege ebben az esetben nem a termék, hanem maga a modell, aki viseli azt. Iman nem csupán a márka arca, hanem egy olyan ikon és példakép, akitől a márka szerint mindenképp csak tanulni lehet.

A szupermodell 2019 óta a CARE első globális ügyvédje, 2010-ben pedig elnyerte a CFDA Fashion Awards Icon elnevezésű életműdíját, amit csak olyan személyeknek ítélnek oda, akik jelenlétükkel, szellemiségükkel mélyen befolyásolták a divatot.

A köztudatban csak csúnya csizmaként emlegetett lábbeli persze, Iman lábán sem lett szebb, de tény, hogy a modell roppant nőiesen viseli a házicipőre hajazó kreációkat. Azért mélyen legbelül reméljük, hogy nem lobban fel újra ez a divat.

Kiemelt kép: Theo Wargo/Getty Images.

Cikkfotók: Ugg 2021-es kampány.

  • Megosztás: