A hosszú frufru most nagyon divatos, különösen a ritkásra szedett, francia stílusú változata, amely már a hetvenes években is hódított. Bár a beszárítása roppant egyszerű, néhány trükköt érdemes ellesni, hogy mindig tökéletes legyen!

hirdetés

A tömör, élesen vágott frufru szöges ellentéte a hosszú szálú, kissé megritkított frufru, amely természetes, mozgalmas hatást kelt, mintha csak belekapott volna a szél.

Mivel oldalt picit hosszabb, elöl pedig a szemöldököt takarja, a beszárításánál arra kell figyelni, hogy ne ugorjanak fel nagyon a tincsek, de a látásban se zavarjanak azzal, hogy a szemedbe lógnak. Kuszán, két oldalra csapva is divatos ez a fazon, viszont ahhoz, hogy szép ívet kapjon, és ne lapuljon rá a homlokodra, szükséged lesz egy közepes átmérőjű, ritkás fogú körkefére.

Apró trükkök, amiktől igazán szexi a hosszú frufru

A hosszú frufru hátránya, hogy természetessége ellenére, minden nap foglalkozni kell vele. Nem szép, ha csapzottan, zsírosan hullik a homlokba, és csak akkor mutatós, ha kellő rugalmassággal rendelkezik a haj.

Ezért csínján kell bánni a fixálókkal, sőt, a hajlakkot el is felejtheted, mert összetapasztja a szálakat, és pont a frufru játékosságát akadályozza ezzel. Márpedig a francia frufru lényege, hogy cseppet sem statikus, mint a tömör, élesen vágott fazonok, hanem van benne egy pimaszul szexi mozgalmasság, mintha a viselője mit sem törődne azzal, milyen hanyagul áll a frizurája.

 

Ennél a pontnál el is érkeztünk a francia stílus kvintesszenciájához, ugyanis a francia nők titka abban rejlik, hogy úgy néznek ki, mintha tíz perc alatt kapták volna össze magukat, miközben rengeteg trükköt alkalmaznak a háttérben ahhoz, hogy teljesen természetesnek és erőlködéstől mentesnek hasson a megjelenésük.

Tőlük ered a nomakeup makeup, vagyis a smink, ami nem szembetűnő, mégis rengeteget dob az arcon, és, ha ezt le lehetne frizurára fordítani, valószínűleg ehhez hasonlóan hangzana: no-hairstyle hair. Vagyis a séró, ami olyannak hat, mintha sosem lőtték volna be, pedig alaposan beszárították.

 

Mara Lafontan, a jelenleg Párizsban élő modell és Instagram-sztár, megosztja apró kis trükkjeit, melyektől mindig tökéletesen áll a frufruja. Pedig ő sem ilyen hajjal kel fel reggelente, sőt, sokat fáradozik azon, hogy a mosás utáni harmadik napon se legyen lapos és zsíros a frizurája. A fáradozás persze, nem szó szerint értendő, hiszen olyan szokásokat takar, melyek leegyszerűsítik a frizurakészítést.

Szerinte a vágáson is sok múlik, hiszen a hosszú frufru nem az, amit otthon, egy ollóval könnyedén el tudsz intézni magadnak. Fontos az enyhén félköríves fazonírozás, a ritkítást pedig a szálak irányához igazítja a fodrász. Számít a haj textúrája is, illetve az, hogy hullámos, göndör, vagy egyenes tincsek alkotják.

Egyenes és egyenes haj között is rengeteg a különbség, hiszen az erős szálú nehezen formázható, míg a vékony, puha szálak a víztől hajlamosak behullámosodni. Ennek a frufrufazonnak a lényege, hogy a tincsek végei finoman meghajlanak.

Ezt úgy érheted el, ha körkefével, rétegenként ívet szárítasz a hajadba. A halántékodat keretező frufrut próbáld egy kicsit kifelé szárítani. A modell vizes frufruján mutatja be a lépéseket, és azt is elárulja, hogyan használja a szárazsampont, amikor a frizurája elveszíti tartását, és összeesik.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés