Az egyszerű sminkpraktikák olykor futótűzként terjednek az interneten. A legtöbbhöz csupán háztartási eszközök szükségesek, vagy a megszokott sminkeszközt kell másképp használni. A kreatív sminkesek most a szempillaspirál felvitelével játszadoznak, a trükk pofonegyszerű, a végeredmény pedig valóban elképesztő.

hirdetés

A szempillaspirál az egyik leghasznosabb sminkeszköz. A segítségével szépen kiemelhető a tekintet, és hosszabb, dúsabb pillák esetén nincs szükség más termékre. Bizonyos esetekben akár a szemhéjpúder vagy a tus is elhagyható, ahogyan a műszempillának sem kell minden alkalommal felkerülnie. Ám a természetes pillák gyakran nem annyira íveltek, látványosak, mint a műszempilla, ezért sokan trükkökhöz folyamodnak.

Az egyik legnépszerűbb eszköz a szempilla-göndörítő, ami pár perc alatt íveltté teszi a pillákat. Az apró eszköznek köszönhetően sokkal látványosabbá, hangsúlyosabbá válik a tekintet. Egyszerű a használata, nem szükséges hozzá extrém, kimagasló kézügyesség. Az új sminktrükkhöz csupán a két jól ismert eszközre lesz szükség.

Egyszerű trükk, amitől sokkal mutatósabb a szempillaspirál

A a TikTokon kezdett el terjedni ez a praktika, és az elmúlt időszakban egyre többen próbálták ki. A folyamat nagyon egyszerű, a lépéseket bárki könnyedén lekövetheti a videó alapján. A videó készítője elsőként vazelinnel keni be a szempilla-göndörítőt, ám ez a lépés elhagyható, a látványos, szépen ívelt eredményhez nem feltétlenül szükséges. Azt sem hagyhatjuk szó nélkül, hogy nem feltétlenül veszélytelen, pláne, ha véletlenül belekenődik a szemekbe, így inkább nem érdemes kockáztatni.

 

Miután ezzel végzett, befogja a pillákat az eszközzel, majd így festi ki őket. A praktikának köszönhetően sokkal ívesebbek, formásabbak lesznek a pillák, teljesen olyan hatást keltenek, mintha nem lennének valódiak. A trükk attól válik igazán különlegessé, hogy mindeközben mégis természetes hatást kelt az eredmény, az összhatás cseppet sem lesz mesterkélt vagy túlzó.

A praktika egyszerű, pár másodperc után elveheted a pillákról a göndörítőt. A hatás látványos, teljesen más képet mutat így a hétköznapi smink!

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés