Mélyen hidratáló és tápláló kézkrémek télre, amelyek megszüntetik a bőrszárazság kellemetlen tüneteit. Árakkal mutatjuk a szuper kencéket.

hirdetés

Hidratáló kézkrémek télre remek hatóanyagokkal

A téli időszak nem csupán az immunrendszer és a szervezet számára jelent kihívást, a bőrünk éppúgy megsínyli a szeles, fagyos időjárást. Ilyenkor sokkal többen küzdenek erőteljes bőrszárazsággal, ugyanis a kacsók sokkal hajlamosabbak a hideg szezonban a kirepedezésre. A tünetek elképesztően kellemetlenné tudnak válni, közbeavatkozás nélkül pedig csúnyán eldurvulhat a helyzet.

Nem csak a szél és a fagy okoz nehézségeket, a rendszeres fertőtlenítés sem sokat segít a kezek állapotán. Az emberek télen talán még fokozottabban figyelnek a kézfertőtlenítők használatára, hiszen mindenki igyekszik elkerülni a különböző betegségeket. A fertőtlenítők valóban hatásosan szabadítanak meg a különböző baciktól, azonban azt sem árt szem előtt tartani, hogy a hámréteg védekezőképességét éppúgy lepucolják, ezért nem árthat regeneráló, tápláló hatóanyagokkal helyreállítani a bőrt.

Ezek a kézkrémek kifejezetten ideálisak a téli időszakra. Mélyen táplálják, hidratálják a kézbőrt, nem hagyják kiszáradni a hámréteget. Megelőzésképp és a probléma elhárítására éppúgy alkalmasak, hatékonyan lépnek fel a bőrszárazság kellemetlen tünetei ellen.

 

A megfelelő kézkrém kiválasztása nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. A legtöbben csak leveszik az első, külsőre szimpatikus kencét a polcról, azonban vannak olyan verziók, amelyek a száraz, kirepedezett, érzékeny kacsókkal már nem tudnak csodát tenni.

Mindenképpen célszerű megvizsgálni az összetevők listáját, s olyan krémet választani a téli időszakra, amely nemcsak hidratálja, táplálja a hámréteget, hanem a regenerációban és a vízháztartás egyensúlyának megőrzésében szintén segít.

A hialuronsav, a ceramidok és a különböző növényi olajok például abszolút hatékonyan veszik kezelésbe a száraz kézbőrt, de a sheavajjal és az Aloe Verával sem lehet hibázni. A glicerin és az urea szintén remek választásnak bizonyul. Semmiképp ne az illata vagy a csomagolása alapján válassz, repedezett bőr esetén érdemes olyan kencét beszerezni, ami nem irritálja tovább a már egyébként is érzékeny kezeket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés