Előfordul, hogy nyáron gyakrabban kell hajat mosni, hiszen a fejbőr ugyanúgy megizzad, és a nagy melegben a hajformázó termékek is könnyen elnehezíthetik, zsírosabbá tehetik a tincseket. A hajradír nem csak a szennyeződésektől szabadítja meg a szálakat, ennél többet is tud!

Aki nyáron sokat utazik tömegközlekedéssel, vagy vágott már át a szmogos városon gyalogszerrel, bizonyára jól ismeri a ragacsos haj érzését. A fejbőrön éppúgy megtapad minden kosz, ami az arcunkon, vagy a csupasz bőrünkön, csak nem mossuk le minden nap többször.

Nincs is mit csodálkozni azon, hogy nyáron többször igényel alapos samponozást a haj, hiszen az izzadt fejbőrön megülnek a porszemcsék, a hajformázó termékek maradványai, és nem hagyják szabadon szellőzni a hajhagymákat.

A zsíros lerakódástól viszkethet a fejbőr, vagy mérsékelt hajhullás is bekövetkezhet. Mivel a hajhagymák nem jutnak elegendő oxigénhez, romlik a fejbőr vérkeringése, emiatt több hajszálat veszíthetünk a megszokottnál. Bár egy jóleső hajmosással megszabadulhatunk a problémától, valójában csak tetézzük a bajt, hiszen a gyakori tisztogatástól a fejbőr pH-értéke könnyen felborulhat, a tincsek szárazzá, sprőddé válhatnak, miközben a hajtövek rövid időn belül újra-és újra elzsírosodnak. Valójában pont ezt a folyamatot lehet megelőzni egy frissítő, természetes hajradírral.

A hajradír ugyanazt a szolgálatot teszi, mint a bőrradír: eltávolítja az elhalt hámsejteket, kitisztítja a pórusokat, csak bónuszként még a hajat is ápolja.

 

Citromos hajradír a dúsabb, fényesebb tincsekért

Ez a nyár a citrusfélék jegyében telik. Bár a citrom antioxidáns és szépítő ereje már régóta ismert, a szépségipar újabb és újabb területeken próbálja ki éltető erejét, és frissítő, nyárias illatát. Idén megszaporodtak a citromos kozmetikumok, ugyanis bebizonyosodott erről az alapanyagról, hogy nemcsak a bőrnek adja vissza fiatalságát, hanem a hajproblémákat is jól kezeli.

Azon túl, hogy természetes módon világosítja a tincseket, a citrom mást is tud: fertőtleníti a fejbőrt, szabályozza a faggyútermelést, és segít leszámolni a korpával. Magas C-vitamin-tartalmával táplálja a haj szerkezetét, amitől dúsabb, fényesebb és rugalmasabb lesz.

A házi hajradír hozzávalói:

  • 2 evőkanál tengeri só
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj

A tengeri só szemcséi eltávolítják a hajra tapadt szennyeződéseket és lerakódásokat, az olívaolaj pedig ápolja, és növekedésre serkenti a tincseket.

Keverd össze az alapanyagokat egy tálban, vidd fel nedves hajra az elegyet, majd alaposan masszírozd át vele a fejbőrödet, és a hajad teljes hosszát. Azután öblítsd le langyos vízzel, és a szokásos módon moss hajat. Ha időnként beiktatod a hajradírt a rutinodba, tovább friss marad a sörényed két hajmosás között.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés