A vékony szálú haj számára is adottak sikkes, megfelelő fazonok, melyek jó tartást és dús hatást garantálnak az esetlen, erőtlen tincseknek. Ezek a frizurák elképesztően megdobják a volument, látványosan átalakítják a megjelenést, és rendkívül divatosak. Nőies, lágy összképet eredményeznek, ráadásul könnyen kezelhetők, és nem kell sokat bíbelődni a beszárításukkal. Az optimális vágási technika megválasztása lényegesen lecsökkentheti a hajformázó kozmetikumok szükségességét.

hirdetés

A frizura volumenét elsősorban a genetika határozza meg, hiszen a dús hajtömeg nem csak a szálak sűrűségén, hanem azok vastagságán és tartásán is múlik. Ám a tincsek állapota szintén fontos tényező, hiszen a lestrapált haj gyakran megritkul, könnyen eltöredezik és elkopik, ezáltal elveszíti tartását, esetlenné, lapossá válik. A hajszálak genetikai adottságán aligha van esély változtatni, s bár rengeteg hiper-szuper hajdúsító terméket lehet már beszerezni, valamint a különböző hajformázó kütyük is nagyban átalakíthatják az összképet, nem feltétlenül érdemes mindenféle kemikáliával és forró vassal gyötörni az egyébként is érzékeny szálakat.

A rendszeres próbálkozás még tovább ronthat az eredményen, s bár a különböző habok és masinák ideig-óráig valóban látványosan megdobhatják a volument, hosszú távon roncsolhatják a haj szerkezetét. Ennek következtében a szálak még inkább elvékonyodnak, a hajvégek pedig elkezdenek letörni, amitől nem csupán szálkás lesz a frizura, de még kevesebbnek hathat a hajtömeg. A lelapuló tincsek ellen nem csak a televízióban és az interneten reklámozott cuccokkal lehet fellépni, egy jó fodrász szakértelme minden esetben aranyat ér.

A megfelelő fazon kiválasztásához nem árt segítséget kérni egy hozzáértőtől. Noha vannak olyan stílusok, amelyek valóban dúsabbnak láttatják az egyébként gyenge, erőtlen frizurát, nem mindenkinél ugyanaz lesz igazán hatásos. Sokat nyom a latban, hogy kinek milyen erősségűek a hajszálai, valamint a tincsek hossza éppúgy rengeteget számít. Az sem mindegy, hogy hullámos, göndör, netán tűegyenes a haj, illetve a forgók elhelyezkedése szintén fontos információval szolgál a fodrász számára.

 

Ezek a fazonok garantálják a dús hatást, a vékony szálú haj újra életre kel

Vannak olyan hajfazonok, amelyek abszolút nyerő választásnak bizonyulnak, ha a vékony szálú haj problémát okoz a mindennapokban. A megfelelő vágási technika hatékonyan emeli meg a lelapult tincseket, ettől az egész hajkorona csodás tartást kap. Hosszabb tincsek esetén érdemes a réteges verziót választani, de adott esetben egy hosszú frufru is elegendő lehet a nőies, dús összhatás eléréséhez.

A beszárításnál nem árt könnyed, laza hullámokat tenni a tincsek végébe, ettől különösen természetes kisugárzást kölcsönöz majd az új frizura. A finom loknik ráadásul növelik a hajfazon dúsító hatását, extra volument adnak a korábban lapos, erőtlen szálaknak.

Rövidebb frizurafazon esetén szintén a rétegekkel lehet trükközni. A különböző hosszúságú tincsek többnek láttatják a hajtömeget, ráadásul elképesztően dögös megjelenést kölcsönöznek. Az alul rövidebb, felül hosszabb szálak meggátolják a tövek ellaposodását, tartós eredményt garantálnak. Gyakorlatilag a ritkás, vékonyabb szálak is megtartják egymást.

A finom bobfazon mindig jó választás, ha kicsit lelapulnak és erőtlennek tűnnek a tincsek. A vékony szálú haj ismét erőre kap a sikkes hajstílustól. Érdemes lehet frufruval kombinálni, ettől még dúsabb tartást kapnak az erőtlen szálak.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés