Egy világméretű járványhelyzetben talán nem baj, ha lenő a festék, vagy nem tökéletes a frizura, gondolhatnánk jogosan. A hajfestés ugyanis nehezen megoldható tisztes távolságból, kéz érintése nélkül, de persze, erre is született megoldás, még ha nem is a legtökéletesebb.

hirdetés

Nehéz időkben mutatkozik meg leginkább az emberi kreativitás, ha a szorult helyzet megkívánja. Leleményes ötletekre rengeteg példát láthattunk azóta, hogy felütötte fejét az új koronavírus, és egy világméretű járvány írta át a mindennapjaink megszokott forgatókönyvét.

Vannak, akik az önkéntes karanténban töltött időt igyekeznek elütni vagy tartalmasabbá tenni, megszokottnak éppen nem nevezhető programokkal, és persze olyanok is akadnak, akik egy jó frizura érdekében bármilyen lehetőséget megragadnak, ami picit is biztonságosnak tűnik.

Hajfestés, ahogy még sosem láttad: szinte érintés nélkül vitte véghez a fodrász

Senkit nem buzdítunk arra, hogy fodrászhoz menjen, hiszen az otthoni izoláció a legbiztosabb módja annak, hogy elkerüljük a másokkal való kontaktust. Bár egy orosz fodrászszalon vállalkozott a lehetetlenre, és kifundálta a távolságtartó hajfestés módját, ez az eljárás nem számít bevett szokásnak a többi fodrászüzletben.

 

Tény, hogy a mesterfodrász igyekezett minden biztonsági előírást betartani, hiszen teljes védőfelszerelésben, kétlépésnyi távolságot tartva matat a vendége fején, a videó sajnos azt már nem fedi fel előttünk, hogyan zajlott a festék lemosása, illetve a haj kezelése, szárítása. Pedig nagyon kíváncsiak lennénk rá! Az Arkadi hajszalon posztját sokan viccesnek, sokan izgalmasnak találták, viszont a kommentekből ítélve, többségében inkább egy jó poénnak vették az emberek, mintsem lehetséges megoldásnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés