Nyár végére gyakran sprőddé, fénytelenné és szárazzá válik a haj, ami főként annak tudható be, hogy az UV-sugarak erőteljesen roncsolják a szálakat. Ha gyakran éri napfény a frizurádat, strandolás nélkül is bekövetkezhet a hajkatasztrófa. Hogy elkerüld a durva töredezést, érdemes olyan hajápolók után nézned, melyek kókuszolajjal regenerálják és táplálják a kiszáradt tincseket.

hirdetés

Nem kell ostorozni magad, a haj fényvédelméről könnyű megfeledkezni, hiszen sokaknak elsősorban a bőr megóvása jut eszébe, amikor kilép a ragyogó napsütésbe. Legtöbben pedig bele sem gondolnak, hogy nem csak a strandon kell vigyázni a tincsek épségére.

A városban összeadódnak a szmog és az UV-sugárzás káros hatásai, melyek külön-külön sem kímélik a hajszálak szerkezetét, de együttes erővel még nagyobb rombolást végeznek. Különösen a festett haj sínyli meg a nyarat, ami eleve gyengébb és sérülékenyebb, ráadásul kiszáradásra hajlamos. Ám a megkímélt, egészséges szálaknak is nagyobb szükségük van ilyenkor feltöltődésre, regenerálódásra.

Regeneráló hajápolók kókuszolajjal: kényeztetik és ápolják a lestrapált tincseket

Bár az UV-sugarak csak a hajszálak külső felszínén található lemezkéket, a kutikulákat roncsolják, ennek köszönhetően sajnos a belső szerkezetüket is gyengítik. A tincsek ugyanis, sérült borításuk révén már nem tudják magukban tartani a nedvességet, így a hidratálás is kudarcba fulladhat. A porózussá, törékennyé vált fürtöket úgy kell elképzelni, mint egy lyukas poharat, amit hiába töltesz fel vízzel, nem raktározza el, csak átengedi magán.

 

A kókuszolaj erre a problémára nyújt megoldást, hiszen zsírsavösszetételével regenerálja a sérült területeket, ezáltal segíti a fehérjék megkötését. Valamint antioxidáns tulajdonságú E-vitamint és polifenolokat is tartalmaz, melyek szintén hozzájárulnak a károsodott hajszálak regenerálódásához. Kókuszolajat bőr- és hajápolási célból is vásárolhatsz, vagy olyan hajregeneráló termékek közül válogathatsz, melyek más tápláló összetevőkben úgyszintén bővelkednek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés