Ezek a könnyed, krémes állagú nyári alapozók természetes színtónussal rendelkeznek és nem folynak le a nagy melegben. Szépen fednek, de nem keltenek maszkhatást.

hirdetés

Könnyed állagú nyári alapozók

Míg télen a bőr jobban elbírja a testesebb, magasan fedő, sűrű textúrájú alapozókat, nyáron inkább fuldoklik a maszkhatású rétegek alatt. A vastag fedés természetellenes hatást kelt, a kánikula pedig csak még tovább ront a helyzeten. A meleg hatására az alapozó megfolyik, maszatolódik, az egységes bőrtónusnak sokszor már pár perc után búcsút lehet inteni.

Sokan azt gondolják, hogy a könnyedebb alapozók nem elegendők a bőrhibák elfedéséhez és az arctónus egységesítéséhez. Természetesen nem mindegy, hogy milyen verzióra esik a választás, mindig érdemes utánajárni, hogy adott bőrtípus vagy bőrhiba esetén mely terméket ajánlott beszerezni.

Összességében a természetes összhatás és a szép fedés nem zárja ki egymást, a habosabb, lágyabb alapozók ráadásul még a meleget is sokkal jobban tűrik, mint a magasan fedő, maszkhatású társaik. A hámréteg levegőhöz jut a hatalmas forróságban, miközben az arc naturális fényében csilloghat.

A galériában árakkal mutatjuk a legnépszerűbb alapozókat, melyek szuper választások a nyári szezonra.

 

Manapság egyre több alapozóba csempészik bele a fényvédőt. Ez egyrészről remek gondolat, hiszen felhívja a figyelmet arra, hogy a sminkelés előtt, különösen a nyár folyamán, nélkülözhetetlen a fényvédő használata. Ha valaki netán elfelejtené felvinni az UV-védő kencét, legalább az alapozóval ellensúlyozhatja a hibát.

Másrészről azonban sokak számára hamis biztonságérzetet ad az SPF-fel ellátott alapozótípus, ugyanis azt gondolják, hogy a sminkkel már le is tudták a kötelező UV-védelmet. Az alapozók általában alacsony faktorszámmal vannak ellátva, SPF20 vagy SPF30-as jelzést kapnak. Nyáron minimum 50-es jelzésű kencét kell alkalmazni, tehát a fényvédős alapozó egyáltalán nem helyettesíti magát a fényvédőt.

A nyári alapozókat nem feltétlenül a fényvédő funkció határozza meg, sokkal inkább az állag, a tartósság és a fedés az, amit figyelembe kell venni a vásárláskor. Minél könnyedebb, minél természetesebb egy alapozó, annál szebben tart majd a forró napokon, miközben nem okoz kényelmetlen, fullasztó érzetet a bőr számára.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés