Évek óta festem a hajam, így tapasztalatból tudom, hogy könnyen megfakul a színe, a festék pedig – bármennyire kíméletes formula -, hosszútávon roncsolja a tincseket. Ezért is vártam, hogy kipróbálhassam, mit tud a TRESemmé regeneráló sampon és biotinos hajpakolás, ami táplálja és megóvja a szálakat a károsodástól.

hirdetés

Az 1948-ban alapított TRESemmé hajápoló márka termékei eddig csak külföldi webáruházakban voltak elérhetőek, ám nemrég a hazai piacon is megjelentek, így hipermarketekben és illatszerboltokban egyaránt megvásárolhatóak. A Keratin Smooth Colour, a Violet Blonde Shine, a Collagen + Fullness, a Botanique Nourish & Replenish, illetve a Biotin + Repair 7 hajápolók, a Botanique hajformázók, valamint a Day2 szárazsamponok a hajproblémák széles skálájára kínálnak megoldást.

A kipróbálásra kapott készítmények közül én a TRESemmé Keratin Smooth Colour sampont, és a Biotin + Repair 7 helyreállító hajpakolást választottam a sötétbarna, festett tincseimre, melyek a gyakori formázástól, egyenesítéstől, szárítástól kissé károsodtak.

Tényleg visszaadja a festett szín ragyogását a TRESemmé keratinos sampon?

A festett haj idővel szárazzá, fakóvá, élettelenné és durván texturálttá válik. Persze, ilyenkor ésszerű lenne csökkenteni a festések számát, ám az én esetemben például, amikor ősz hajszálak is bejátszanak a képbe, a lenövést havonta korrigálni kell.

Bár olyan hajfazonnal rendelkezem, amit három-négyhetente frissíteni kell egy kis vágással, gyakran megesik, különösen nyáron, hogy a szálak vége eltöredezik, illetve seprűssé, vagy egyszerűen csak mattá, durva tapintásúvá válik. Mindez annak köszönhető, hogy könnyen kiszáradnak a tincsek, ezért igyekszem hidratáló, tápláló hajápolókat használni. A TRESemmé marokkói argánolajjal dúsított samponjától sokat vártam, hiszen természetes ragyogást, sima hajfelületet, és táplált, selymesen puha hajat ígér.

 

Ami azt illeti, nem is csalódtam benne, minden pontját teljesítette az ígéretének, és a festett haj igényeinek megfelelő ápolást nyújt. Úgy vettem észre, hogy könnyebb kiegyenesíteni a hajam, sőt, nem is kell agyontörnöm magam, hogy megzabolázzam a rakoncátlan loknikat, egyszerűen kisimulnak maguktól. Nagyon lágy a habja, az illata pedig friss hatást kelt, nem tolakodó. Ráadásul kevés is elég belőle a hajmosáshoz, nagyon sokáig kitart.

A kezelhetőbb, simább hajszerkezetet úgy éri el a sampon, hogy nem nehezíti el a tincseket, meghagyja könnyedségüket. Ami problémát jelent nálam, hogy a használata után nagyjából két napig borzasztóan száll a hajam, és annyira puha lesz, hogy gyakorlatilag összeesik a volumene. A kisimító, lelapító hatása előnyt jelenthet azok számára, akik dús, erős szálú, nehezen megzabolázható hajkoronával rendelkeznek, hiszen a lezárt kutikuláknak köszönhetően a boglyaszerű frizura megszelídül.

Nekem azonban közepesen dús, vékony szálú hajam van, így bármennyire selymes és ragyogó, nem igazán szeretem, ha a fejemre lapul. Ám ez a kis mellékhatás megfelelő hajformázókkal könnyen orvosolható. Imádom, hogy a festés után több héttel is fényes és telt színű a hajam.

Igaz, gyorsabban is nő, így a lenövés mindenképp utánfestést igényel, de a ragyogó árnyalat nem kopik meg olyan hamar, és a hajszálaim sokkal rugalmasabbak a sampon használata óta. A benne található keratin egyébként egy fehérje, ami erőssé, ellenállóvá, ugyanakkor rugalmassá teszi a hajszálak szerkezetét.

A TRESemmé hajpakolás a biotin erejével regenerál

A Biotin + Repair 7 termékcsalád kifejezetten károsult tincsekre ajánlott. A biotinos termékek védik a haj szerkezetét a festéssel, szőkítéssel, szárítással, egyenesítéssel, fésüléssel, fonással, göndörítéssel okozott károkkal szemben. A biotin, vagy más néven B7-, illetve H-vitamin segíti a haj növekedését, erőssé, ellenállóvá, fényessé teszi a tincseket. A töredezett, elnyűtt szálakra ajánlott Biotin + Repair 7 hajpakolás lezárja a sérült kutikulákat, valamint táplálja a kiszáradt, sprőd hajat.

Hetente kétszer javasolt használni hajbalzsam helyett, a hajmosás befejező műveleteként. Én csak a hajvégekre szoktam felkenni, a töredezett részekre, és nagyjából 2-3 percig hagyom rajta. Könnyen eloszlatható, az illata is kellemes, és szinte azonnal érezhetően puhává teszi a loknikat. Az eredmény már egy-két használat után nagyon látványos.

Összezárja az elseprűsödött hajvégeket, melyek újra megtelnek nedvességgel, élettel. Ebből a termékcsaládból csak a hajpakolást próbáltam ki, de van hozzá sampon és balzsam is, melyek egymást hatását erősítik. Nekem segített abban, hogy tovább kitoljam a frissítő hajvágást, hiszen megerősödtek a korábban elvékonyodott, seprűs hajvégeim.

Kiemelt kép: Getty Images.

Termékfotók: TRESemmé.

 

  • Megosztás:
hirdetés