A hagyományos körömlakkal ellentétben a géllakk hetekig tartó, szép, egyenletes fedést biztosít. A technika roppant népszerű, hiszen nem pattog le, nincs szükség gyakori újrafestésre. Az egyetlen hátránya a lenövés, ami elronthatja az egész megjelenést. Szerencsére erre is van egy ügyes kis praktika, amivel elkendőzhető a körömágynál lévő terület!

hirdetés

Az ápolt megjelenéshez hozzátartoznak a rendezett körmök. Sokan a színesre lakkozott manikűrt preferálják, hiszen a festés sokkal vidámabbá teszi az összképet. A körömlakkozásnak egyetlen nagy hátránya van, hogy hamar lepattanhat. A legtöbben ezért inkább a géllakkot választják, mely sokkal tartósabb.

A körmökre felkerült rétegek nagyjából három hét elteltével mutatnak látható lenövést. Ekkor már érdemes megjelenni a manikűrösünknél az előre leegyeztetett időpontban. Ám akkor sem történik tragédia, ha pár napot csúszik az ismételt festés, hiszen egy csillogós körömlakkal könnyedén eltakarhatod a lenőtt területet!

Apró kis praktikai, amivel eltakarható a géllakk lenövése

A gyors és egyszerű trükkhöz csupán egy körömlakkra lesz szükség, amivel újabb réteget lehet festeni a már lenőtt területre. Mivel az eredetileg festett rész sokkal vastagabb, ezért szintkülönbség alakulhat ki, amit csillámos lakkal tudsz a legszebben elfedni. Elegendő csak a körömágyhoz közel eső területekre felvinni, majd a géllakozott rész irányába húzni. Ezzel az apró mozdulattal ombre hatású lesz a végeredmény.

A tartós, esztétikus manikűrhöz elsőként told fel a körömágynál a bőrt, majd vidd fel a festéket az érintett területre. Műköröm vagy erősített géllakk esetén nagyobb lehet a szintbeli különbség, ezért több réteg lakkot is felvihetsz.

A praktikával pár nappal eltolhatod a géllakk újrafestését vagy a műköröm töltését, ám idővel a csillámos lakk is felválik. Túl sokszor nem szabad megismételni, hiszen a lenőtt köröm megsérülhet, levegőssé válhat, elszaporodhatnak a réteg alatt a baktériumok, és akár körömgomba is kialakulhat. Ha pedig meguntad a géllakkot, akkor a manikűrös könnyedén el tudja távolítani, vagy megfelelő eszközökkel, óvatos mozdulatokkal otthon is megpróbálhatsz megszabadulni a lakktól.

 

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés