Míg a divat egyre csak bonyolítja, mi, nők, szeretnénk minél egyszerűbbé és gyorsabbá tenni a manikűrkészítést. Az alábbi tippek segítenek, hogy kevés macerával is tökéletes legyen az eredmény.

Minél jobban beleássuk magunkat a körömfestés rejtelmeibe, annál inkább rájövünk, hogy az egyszerű lakkfelkenésen túl rengeteg buktatóval találkozhatunk. Már eleve az is zavaró számunkra, hogy sok-sok eszközt kíván a körömdíszítés, melyekről nem mindig tudjuk megállapítani, hogyan alkalmazhatóak, és pontosan mire valók.

Ám, még az eszközök teljes ismerete sem garantálja a tökéletes manikűrt, hiszen többnyire kézügyesség is kell hozzá, na és persze, temérdek körömlakk, ha követni szeretnénk az aktuális trendeket.

Az alábbi trükkök azonban lényegesen leegyszerűsítik a dolgunkat, hiszen bebizonyítják, hogy a matt manikűrhöz nem kell külön beszerezni arra alkalmas, speciális körömfestéket, és izgalmas körömmatricáért sem muszáj azonnal a boltba rohannunk. Az sem nagy vész, ha nincs otthon körömfesték a kívánt színben, hiszen szemhéjpúderből és színtelen körömerősítő lakkból könnyedén előállítható, és nem kell újrakezdeni a manikűrt, ha sután belenyúltunk.

 

Megtudhatjuk, mi történik, ha gőz fölé tartjuk a frissen kifestett körmeinket, és hogyan készíthetünk otthon olyan eszközt, mellyel egyszerűen megtisztítható a lakkal összekent körömágy. Arra is találhatunk pár példát, hogy mire alkalmazható még a körömlakk a manikűrkészítésen kívül, és a francia manikűrre is láthatunk néhány zseniálisan egyszerű, gyors megoldást.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés