A füstös szemsmink nagyon sokoldalúan használható, szinte gyerekjáték kiemelni vele a világosabb, kékes színű szemeket. Ezek a sztárok nagyon jól tudják, hogy tekintetüket még igézőbbé varázsolja ez a technika, emiatt gyakran térnek vissza ehhez a klasszikus megjelenéshez.

hirdetés

 

A füstös smink viselése nappal és este is megállja a helyét. Csupán arra kell ügyelni, hogy milyen intenzitással kerül fel a sötét szemceruza vagy púder, annak fényében, hogy partira, vagy üzleti megbeszélésre vagyunk-e hivatalosak.

A sztárok a előszeretettel választják ezt a szemfestési technikát, mivel nagyon jól működik lifting hatású sminkként is. A rejtett szemhéjjal rendelkező hölgyek számára is sok lehetőséget rejt magában ez a kis trükközés, az idősebb korosztálynak pedig kifejezetten előnyös, ha már nem tart olyan feszesen a szemhéj. A kék szemek esetében szinte virítanak az íriszek, annyira felerősíti a füstös smink a tekintetet.

A füstös szemsmink a kék szemű sztárok kedvenc választása

Amanda Seyfriedre ha ránézünk, elsőnek valószínűleg nagy szemei tűnnek fel nekünk. Nem hiába választja a füstös szemsminket, hiszen azzal lágy kontúrt tud alkotni szeme körül. A színésznő nem csak a felső szemhéjat, hanem az alsó vízvonalat is kifesti a harmonikus effekt érdekében. Rejtett szemhéjjal rendelkezik, így tökéletesen példázza, hogy ez a technika optikailag milyen hatásosan nagyíthatja a tekintetet.

Képek: Mike Marsland/WireImage/Getty Images.

A mindig csinos Reese Witherspoon nagyon elegáns módon alkalmazza a füstös sminktechnikát. A színésznő szemhéjára felkent púder azonban kissé háttérbe szorul, mivel nagyobb hangsúlyt fektet hosszú pilláira. Ez a megjelenés akár nappalra is elkészíthető, műszempillák nélkül. Ez esetben csupán arra kell figyelni, hogy ne fekete, hanem valamilyen földes árnyalat kerüljön fel szemhéjpúder gyanánt.

Képek: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Alexandra Daddario elbűvölő kék szemei szinte világítanak, akár visel sminket, akár nem. Tekintetéhez a cicasmink stílust keveri a füstös típussal. Ez a tussal készült kontúrosabb verziók mellett egy lazább, kevésbé precízebb hatást kelt, így sokkal lágyabban emeli ki a szemeit.

Képek: Michael Tran/FilmMagic/Getty Images.

Julianne Moore ezzel a megjelenésével nem finomkodott, bőven viselt sminket, mégis határozottan elegáns maradt, még a füstös hatás ellenére is. A 60 éves színésznő vörös hajához, és zöldeskék szeméhez passzoló, kellemes pezsgőszínű szemhéjpúdert választott. Hogy intenzívebben kiemelje szemgödrét, finoman csillogó réteggel zárta le a sminkjét.

Képek: Gary Gershoff/Wireimage/Jamie McCarthy/Getty Images.

Cara Delevingne azon modellek közé tartozik, akik csupán a szemükről felismerhetőek. A zöldeskék árnyalatú írisze, és a szemének erősen felfelé ívelő külső sarka nagyon jó alapot ad a füstös sminkhez.

Képek: Taylor Hill/WireImages/Getty Images.

Számára nem is volt kérdéses, hogy a lifting hatású stílust választja. Ezen a sminken megfigyelhető, milyen könnyen nyújtja meg felfelé az arcot a külső szemzugoknál intenzívebben felkent púder látványa.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés