A fél centis hajlenövés is bosszantó tud lenni, ha a sötét tincsek közül szinte kivilágítanak az ősz szálak. Van egy szupergyors trükkünk, amihez nem kell kikeverned semmit.

A sötétbarna frizura átka, hogy a kontraszt miatt, sokkal szembetűnőbb a fejtetőn megjelenő ősz lenövés. Persze, nem olyan esetekre gondolunk, amikor egy-két kósza, ezüstös szál bujkál a sötét tincsek között. Ha a választékban már tetemes mennyiségű deres, vagy hófehér hajszál csillog, egyre gyakrabban igényel utánfestést a frizura.

Az én hajam bizonyos időszakokban gyorsabban nő, és olyankor megesik, hogy alig négy hét leforgása alatt láthatóvá válik az ősz lenövés, ami az én esetemben nagyon feltűnő. Több okból sem szeretném havonta festetni a sörényemet, de leginkább azért, mert érezhetően nem tesz jót a tincseknek. Korábban már beszámoltunk nektek egy zseniális ötletről, az orvosi szénből készült házi hajkence receptjéről, mely szintén sötét frizurához kínál megoldást a hajfestés elodázásához.

Gyors módszer ősz lenövésre

Én egy szénfekete, matt szemhéjpúdert használtam erre a célra. Nem az egész fejtetőmre kentem fel, csupán a választékomnál tüntettem el vele a zavaró ősz lenövést. Kipróbáltam úgy is, hogy tiszta sminkecsettel vittem fel az ezüstös hajsávra, de úgy porzott és maszatolt a szemfesték, ezért inkább elvetettem az ötletet.

Végül vattakorong alkalmazásával lett tökéletes az eredmény: jó minőségű, nem szöszölő vattakoronggal felvettem egy picit a szemhéjpúderből, majd gyors, finom mozdulatokkal beleütögettem a megcsillanó, ősz szálakba.

Azután, átfésültem a hajam, hogy a felesleges por elszálljon. Végül, az Alverde natúr, pumpás hajfixálójával kellő távolságból lefújtam a végeredményt. Szeretem ezt a terméket, mely a lótuszvirág és lila rizs kivonatából készült: nem hagy ragacsos nyomot, és megtartja a tincsek rugalmasságát.

Tapasztalataim:

  • a vattakorongos módszerrel a festék nem maszatol, nem hagy nyomot a fejbőrön,
  • bár sötétbarna a hajam, a szénfekete szemhéjfesték nem üt el tőle ordítóan, szinte láthatatlan,
  • a nap folyamán nem maszatolódik, nem mászik el a festék,
  • mivel rendesen fixáltam, fejvakarás után sem lett fekete az ujjam,
  • a pigmentek nem képeznek filmréteget a fejbőrön, nem is érintkeznek vele,
  • nagyjából az ősz szálak 90%-át fedik el,
  • a nap végén érdemes átfésülni, és jól kiöblíteni a hajat.

Vajon roncsolja a hajszálakat?

Hosszú távon valószínűleg nem tesz jót a hajnak, hiszen a szemhéjfestékek is tartalmaznak mesterséges anyagokat. Ám éppúgy, a hajtógázzal működő, lenövést elfedő hajszínező spray-k sem kímélik a tincseket.

Némelyikükben fellelhető az Aluminum Starch Octenylsuccinate nevű, sűrűség szabályozó anyag, melynek fő kockázata, hogy nehéz fémmel, és ólommal is szennyezett lehet. A lenövést elfedő hajszínezőket egyébként ugyanúgy le kell mosni a frizuráról minden nap, ezt általában fel is tüntetik a flakonjukon.

Én két héten keresztül alkalmaztam a szemhéjfestékes módszert, és semmilyen irritációt, vagy hajszerkezet-romlást nem tapasztaltam. Attól azonban mindvégig rettegtem, hogy el ne kapjon az eső – szerencsére ez egyszer sem fordult elő.

  • Megosztás:
hirdetés