Fantasztikus átalakuláson megy keresztül ez a háromgyermekes anyuka, pedig csak a szokásos sminkrutinját mutatja be. Az alábbi fiatalító sminktippek tényleg hasznosak, és nem csak 50 felett!

hirdetés

Már az is hihetetlen, hogy ez a nő ötvenéves, de azt már végképp senki nem gondolná róla, hogy nemcsak anyuka, hanem nagymama is. Igaz, roppant fiatal, ám még ebből az ötven évéből is simán letagadhatna párat!

Bár valószínűleg elsősorban a génjeinek, illetve a roppant lelkes és tudatos arcápolási rutinjának köszöneti, hogy ilyen szép a bőre, azért a sminkje is sokat tesz azért, hogy alig negyvennek néz ki a hölgyemény.

Fiatalító sminktippek: ezeket a trükköket érdemes bevetni 50 felett

Lisa jó taktikával fog hozzá a sminkeléshez. Tulajdonképpen nem a bőrhibák elfedésére, hanem az arc rekonstruálására helyez hangsúlyt. Arra buzdít mindenkit, hogy mielőtt kifestené magát, figyelje meg, hogyan változott meg a bőre az évek során. Az alapozásnál azokat a pontokat kell korrigálni, ahol kissé megereszkedett, vagy elszíneződött az arcbőr.

Bár rajta szinte egyetlen ránc sem akad, a mosolyvonalai kissé elmélyültek, és bevallása szerint, fiatalabb korában sokkal ragyogóbb, egységesebb színű volt a bőre.

A sminkalapot nagyon fontosnak tartja: amikor az arc kontúrvonalai már itt-ott megereszkedtek, érdemes olyan kétfázisú krémet használni, mely feltölti a vonalkákat, barázdákat, és megemeli a petyhüdt területeket. Ő egy kukoricaalapú gél és krém kombinációját alkalmazza, mely szinte azonnal feszesebbé és ragyogóbbá varázsolja a bőrfelszínt.

Alapozás

Kezdésként olyan alapozót használ, amelyet krémező, masszírozó mozdulatokkal kell felvinni, és a bőr melegétől megváltoztatja a színét. Látszik, hogy szinte teljesen beleolvad a bőrbe, így maszkhatás nélkül egységesíti a tónusát. Azután keni fel a korrektort, az arc középső területére koncentrálva.

Itt is a termékválasztásra hívja fel a figyelmet a vlogger, hiszen úgy véli, ötven felett különösen fontos, hogy a korrektor ne ragadjon bele a finom vonalakba, és ne üljön meg a barázdákban. Ezt ki kell tapasztalni, kinél melyik típus válik be jobban. A bőr ragyogásának érdekében, egy kis bronzosítót visz fel, a haj- és állvonalára, valamint az arccsontja és az orra alá.

Ettől kicsit fitosabb lesz az orr, a highlighter helyes eloszlatásával pedig optikailag feljebb húzódnak a megereszkedett területek. Ám nem árt figyelembe venni, hogy ilyenkor, ősszel, már sápadtabb, világosabb a bőr, az erős kontrasztok pedig kirívóan mutatnak rajta. Érdemes az alap bőrszínnél épp csak egy leheletnyivel sötétebb púderrel árnyékolni, hogy ne tűnjön túl mogorvának az arc.

Szemsmink

Miután Lisa egészségesen üdévé sminkeli a bőrét, meleg, barnás árnyalatú szemsminket készít magának, amivel úgy ügyeskedik, hogy optikailag felfelé húzza a szemvonalát. Ugyanez a szempont vezérli a tusvonal elkészítésénél is.

Szájsmink

Halvány, nude árnyalatú, folyékony matt rúzst használ a vlogger, amely természetes hatást kelt. A száj körvonalait nem kontúrceruzával emeli ki, hanem az ajkak fölött finoman eldolgozott korrektorral. A sminket fixáló spray-vel rögzíti.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: