A kozmetikai iparnak szüksége van jól megjegyezhető és könnyen eladható termékekre, melyek egyszercsak felbukkannak és elöntik a piacot. Ilyen jelenleg a BB-krém, mely régóta jelen van már Ázsiában, de Európába idén indult hódító útjára.

Ennek megfelelőenn már minden cég előállt a maga verziójával, melyből van jobb és rosszabb is. A vásárlásra ösztönzés persze nem állhat meg, így hamarosan találkozhatunk a CC-krémekkel.

Mi az a CC-krém?

A CC-krém szintén egy mozaik szó, illetve az eleje az, a color és care – színező és ápoló vagy color és correct – színző és korrektor szavakat jelöli. A CC-krémek elvileg már nemcsak takarnak és ápolnak, de a gyártók úgy tervezik, hogy különleges ránctalanító összetevőket, antioxidánsokat tesznek majd a krémekbe, gyakorlatilag kiváltva így a nappali krémek használatát. Emellett magasabb lesz a pigmenttartalmuk a BB-krémekénél, melyek valahol az alapozó és színezett hidratáló közt helyezkednek el a képzeletbeli skálán.

Az első CC-krémmel az Olay lép a piacra Olay Total Effects CC Tone Correcting Moisturizer néven. Két öregedésgátló hatóanyaga a remények szerint hat héten belül csökkenti a pigmentfoltokat, addig is persze eltakarja őket. Januárban a nálunk nem ismert Juice Beauty hozza forgalomba termékét, mely segít a sejtek dnsének helyreállításában, bár ez elég hihetetlen egy sminkterméktől. A Chanel terméke már elérhető Ázsiában.

Addig is BB-krém

BB-krémekkel dunát lehetne rekeszteni, tényleg minden nagyobb márka előállt már a saját verziójával. A blemish balm eredetlig plaszikai műtétek után, illetve égési sérülésekből lábadozóknak készült, és nemcsak a fedés, de a nyugtatás is feladatuk, elvileg.

A hazai, olcsóbb változatok nem mindig hozzák sajnos az elvárt eredményt, a Garnier és L’oeral változataiban csalódtunk, utóbbi összeáll a bőrön és lehetetlen eldolgozni. Mi továbbra is az eredeti, koreiai termékekre szavazunk, még ha azok drágábbak is. Azt pedig ne felejtse el senki, hogy bár ápoló és nyugtató anyagokat is tartalmaznak, alapvetően sminktermékről van szó, melyek önmagukban nem elegendőek a bőr számára, és este el kell távolítani a bőrről őket.

  • Megosztás:
hirdetés