Az úgynevezett strandfrizura, mely a tengeri fürdőzés után megszáradt loknikat utánozza, most elképesztően divatos. Ráadásul a formázásához és fixálásához nem kell más, csak tengeri sós hajspray, ami könnyen elkészíthető otthon, és még a tincseknek is jót tesz.

hirdetés

A beach waves, vagyis a tincsesen hullámos, szélfútta hatású strandfrizura már csak az egyszerű elkészítése miatt is nagyon népszerű. Szörfös hajnak is hívják, nem véletlenül, hiszen a matt, texturált fürtök olyan benyomást keltenek, mintha épp a tengerpartról csöppent volna közénk a viselőjük. A természetesség híveinek ez a kedvenc frizurastílusa idén, ami könnyen kivitelezhető anélkül is, hogy a tenger lágy hullámaiba vetné magát az ember.

A trend terjedését jelzi az is, hogy számos haj- és szépségápolási termékeket gyártó kozmetikai cég állt elő tengeri sós hajspray-vel az elmúlt években, így telítve vannak a drogériák polcai az efféle hajformázó készítményekkel.

Bár a hajpermet alapja a tengeri só és a víz, eléggé eltérő, sőt olykor meglepően magas árkategóriákat vonultat fel a piac, a különféle adalékanyagokkal ellátott formuláknak köszönhetően. Bár többségük természetes anyagokat tartalmaz, és amellett, hogy teszi a dolgát, a haj számára is kíméletes, azért nem árt tudni, hogy egy ilyen formázó hajspray elkészítése nem igényel túl nagy energia- és pénzbefektetést.

Tengeri sós hajspray házilag

Míg a kilencvenes években a cukros víz volt a menő, ami a házi hajfixálást illeti, most egy kicsit változott az igény. A cukorral ellentétben, a sós oldat nem kelt ragacsos hatást, nem töri meg, és nem terheli a szálakat, illetve a méheket és bogarakat sem vonzza.

Persze fontos, hogy tengeri só legyen, ami az egyenes hajat tincsesebbé, a bodor frizurát pedig még göndörebbé teszi, illetve ásványi anyagaival táplálja és javítja a haj szerkezetét. A tengeri só a bőrápolásban is jeleskedik, de hajproblémák esetén éppúgy megoldást nyújt. Leszámol a korpával és a hajhullással, fertőtleníti a fejbőrt, illetve erősíti a hajszálakat.

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 1 dl aloe vera juice
  • 1 teáskanál tengeri só

Forrald fel a vizet, majd amikor kihűlt, oldd fel benne a sót. Keverd hozzá az aloe vera levét, és az egészet öntsd bele egy 250 milliliteres flakonba. Használat előtt mindig rázd fel, és száraz, hűvös helyen tárold.

A sós keverék texturált, dús hatást ad a frizurádnak, ha szárítás előtt fújod be vele a tincseket, ugyanakkor könnyebben formázhatóvá teszi a hajat. Hajolj le, permetezd rá az oldatot a nedves sörényedre, majd nyomkodd meg alulról a fürtöket, vagy tárcsás hajszárítóval készítsd el a laza hullámokat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés