Kemikáliák és erős hőhatás nélkül is megszelídíthetőek a rakoncátlan tincsek, egy nagyon egyszerű módszerrel. Ez a házilag elkészíthető, egyenesítő hajpakolás rugalmassá, puhává és tükörfényessé varázsolja a frizurát, viszont nem ígér extra tartós hatást.

hirdetés

Bármennyire ügyel a szálak védelmére az ember, a gyakori hajvasalás szárazzá, törékennyé teheti a sörényt, ami így elveszítheti rugalmasságát.

Minél töredezettebbek a tincsek, annál rakoncátlanabbak, vagyis beindul az ördögi kör, hiszen a hajvasaló ideig-óráig megoldja ezt a problémát. A hajegyenesítő krémek és szérumok pont azt a célt szolgálják, hogy ne kelljen naponta előkapkodni a hajvasaló eszközt, ezáltal legyen ideje regenerálódni a szálaknak.

Használatukkor azonban nem árt figyelembe venni, hogy nem minden hajtípuson produkálnak látványos eredményt, a göndör fürtöket például, kevés eséllyel simítják ki. Arra azonban tökéletesen megfelelnek, hogy a félhullámos, ki és befelé kunkorodó tincseket megzabolázzák, és simábbá varázsolják a töredezett haj szerkezetét. Hasonló hatást érhetsz el ezzel a házi egyenesítő hajpakolással, mely nem nehezíti el a szálakat, sőt, hidratálja és táplálja belsejüket.

Egyenesítő hajpakolás a rugalmas, egészséges tincsekért

A kókusztej hajkiegyenesítő hatása régóta ismert, ezért szuper alapanyaga lehet a pakolásnak. Az elpókhálósodott hajvégekre a kókuszolaj hozhat megoldást, a méz pedig remekül kondicionálja a fakó, élettelen, tartás nélküli sörényt. Az extra fényért van, aki frissen facsart citromlevet is tesz a pakoláshoz, de anélkül is szép eredményt hoz. A kókuszolajat mandula- vagy olívaolajjal is helyettesítheted.

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre kókusztej
  • 1-2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál felmelegített, folyékony kókuszolaj
  • kevéske citromlé

A felmelegített kókuszolajat keverd össze a mézzel. A felhevített olajtól a méz is felpuhul, így könnyebben elegyednek egymással. Majd add hozzá a citromlevet és a kókusztejet, és addig kavargasd, míg folyékony masszát nem kapsz. Ahogy a kókuszolaj hűlni kezd, egyre inkább krémesebb lesz az állaga, ezért olyankor érdemes felkenni, ne várd meg, míg teljesen megszilárdul.

A hajad teljes hosszát kend be az egyenesítő pakolással, majd tekerd be konyhai fóliával, vagy húzz rá zuhanysapkát, azután csavard be kívülről törölközővel, hogy felmelegedjen a massza, és könnyebben beszívják a szálak. Várj egy-két órát, majd samponnal moss hajat.

A szálak sokkal puhábbak és fényesebbek lesznek, illetve érezni fogod, hogy nem tincsesen száradnak, és sokkal kezelhetőbbek. Várd meg, míg törölközőszáraz lesz a hajad, csak azután szárítsd meg, miközben az ujjaiddal, vagy hajkefével lazán átfésülöd.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: