A lelapuló hajra hajlamosak vagyunk rásütni, hogy vékony szálú, pedig nem minden esetben ez az alapvető probléma. A tartást adó frizurák minden hajtípusból kihozzák a legjobbat!

hirdetés

A nyári frizuradivat a lenyalt és dús tincseknek egyaránt szabad teret ad, ám mindegyik stílusról elmondható, hogy kevés bíbelődést igénylő, tartást adó fazonok szolgáltatják hozzá az alapot. Nemcsak a vékony, hanem az erős szálú haj is képes a fejre lapulni, ha a kialakítása gátolja a tincsek rugalmasságát, melyek súlyuk révén elnehezülnek, így alul dúsak, felül pedig a fejtetőre simulnak.

A szezon kedvenc félhosszú frizurái a vékony és vastag típusú hajszálaknak egyaránt megdobják a volumenét, hiszen olyan vágási technikákkal készülnek, melyek optikailag is megnövelik a hajtömeget, illetőleg laza tartást adnak a tincseknek. A lágy, széteső hullámok idén kulcsfontosságúak a divatban, melyekkel szintén fokozható a dús hatás, de ugyanígy működnek a különféle retró frufrufazonok, melyek pont a fejtetőnél emelik meg a hajtöveket.

A rétegelt, félhosszú bob fazon a vékony és erős szálú tincseket egyaránt rugalmassá teszi. A loknik tartósabbak, ha ilyen vágási technikával készül a frizura, a féloldalra csapott hajtömeg pedig optikailag fokozza a haj tömegét. Egy ilyen, texturált stílusú frizura sokféleképpen viselhető.

A texturált frufru szintén dús hatást kölcsönöz a bob frizurának.

A blunt lob tökéletes választás azok számára, akik vékony, erőtlen szálú hajjal rendelkeznek.

Az elöl hosszabb, hátul rövidebb Vidal Sassoon-fazon látványosan megdobja a lelapuló haj volumenét.

A lágy rétegek miatt ez a frizura jobban megtartja a laza hullámokat, és a frufru is dús hatást kölcsönöz a hajnak.

Nincs két egyforma hajtincs: a retró shag frizura újra elképesztő népszerűségnek örvend.

A vastag szálú hajat lehúzza a saját tömege, emiatt gyakran a fejtetőre lapul. Egy ilyen rétegelt fazon rugalmas tartást ad a tincseknek.

Töredezett, sprőd, lelapuló hajból dús shaggy loknik készültek, melyek felszabadították a tincsek természetes volumenét.

A blunt bob egy hajvágási technikát takar, melynek lényege, hogy a tincsek végét egyenesen nyírják, de nem éles, hanem tompa vágásokkal. Ez a fazon erősebbé teszi a vékony szálú hajat.

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés