Bár idővel a haj meggyengül és elveszíti korábbi tartását, a dús hatású frizura hatvan felett sem elérhetetlen, legtöbbször csupán a fazonon múlik. Ezek a hírességek inspirációt adhatnak nőies hajstílusukkal, hiszen olyan vágások közül válogattak, melyek még a vékony szálú tincsekkel is csodát tesznek.

hirdetés

A hajunk velünk együtt rengeteg változáson megy keresztül az évek során. Nem csak a külső környezeti hatások, hanem a szervezetben zajló folyamatok is befolyásolják állapotát. Az idő előrehaladtával, bizonyos kor felett az ösztrogén szintjének csökkenésével még az alapvetően erős, rugalmas tincsek is veszítenek tartásukból.

A törékenyebb, sérülékenyebb szálak miatt az egyébként látványos volumenű frizura sajnos hajlamosabb lesz a lelapulásra, így a megfelelő ápolás és vitaminpótlás mellett érdemes olyan fazonra váltani, ami ellensúlyozza a szálak gyengeségét. Egyes hajstílusok remekül helytállnak hatvan év felett, a híres nők zseniálisan trükköznek a különböző vágási technikákkal.

Dús hatású frizura 60 felett, ahogy a híres nők szeretik

Christie Brinkley laza frufruval dobja meg a volument

A 68 éves Christie Brinkley ugyan jó pár évet letagadhatna valós életkorából, a frizurájával ő is trükközik a volumennövelő hatás érdekében. A laza frufru sokkal dúsabbnak láttatja az összképet, különösen könnyed hullámokkal kombinálva. A hosszú haj mellett a félhosszú elülső tincsek zseniálisan mutatnak, a rétegek elkülönülése miatt még az elvékonyodott, tónusvesztett szálak is élettel telibbnek tűnnek.

 

Helen Mirren a tépett fazonra szavaz

A 76 éves Helen Mirren nem tud hibázni, ha frizuraválasztásról van szó. Tépett fazonnal éri el a tökéletes, dús hatást. Imádja a rövid tincseket, a fokozatos vágásnak köszönhetően pedig a hajszálak nem lapulnak rá a fejtetőre, sokkal határozottabb az összkép.

 

Rita Moreno magasan szedett frizurájával nem lehet mellényúlni

A kilencvenéves Rita Moreno régóta mutatkozik rövid hajjal, ám az idő múlása nemigen hagyott nyomot tincsei állapotán. Noha az is meglehet, hogy a fantasztikus színésznő csupán zseniálisan trükközik a fazonokkal. Oldalra tolt választékával aszimmetrikus hatást ér el, így sokkal dúsabbnak tűnik az összkép. A hátul magasan szedett tincsek különösen jó kontrasztot teremtenek a fentebb lévő, hosszabb szálakkal, ezzel a hajstílussal nemigen lehet mellényúlni, ha a dús hatás a cél.

 

Raquel Welch 60 felett is tudja, mitől lesz dús a frizura

Raquel Welch nem szimpla hullámokkal próbálkozik, nagy volumenű, határozott loknikkal éri el a dús hatást. A választékát oldalra tolja, ez is elképesztően megdobja a volument. Ez a stílus még a vékony szálú hajból is kihozza a maximumot. Bár tény, hogy az elért tartást fixálni kell, így a hajlakk és a hajformázó használata elengedhetetlen.

 

Christine Baranski a bobfazont is feldobja

Christine Baranski a bobfazonból is kihozza a maximumot. Bár nem viszi túlzásba a loknikat, nem is a lenyalt, nyílegyenes verziót választja. Könnyed íveket visz a frizurájába, valamint jelentősen megemeli a töveket, ettől sokkal dúsabbnak tűnik az összhatás, még akkor is, ha a sok festéstől elvékonyodnak a szálak.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Cikk képei: Taylor Hill/WireImage/Bruce Glikas/WireImage/Gregor Fischer/picture alliance via Getty Images/Matthias Nareyek/WireImage/Jesse Grant/Steve Granitz/FilmMagic/Matt Winkelmeyer/Getty Images for Barneys New York/Jim Spellman/Eugene Gologursky/Getty Images for Hamptons International Film Festival/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés