Demi Moore jól felépített stratégiával igyekszik megőrizni bőrének feszességét. Esti bőrápoló rutinja nem csak alapos arctisztításból és hidratálásból áll, ráncok elleni küzdelme tényleg kimeríti a maximalizmus fogalmát.

hirdetés

Ha bőröregedésről van szó, Demi Moore nem hisz a szerencsés génekben, hiszen nem titok, hogy korábban néhány szépészeti beavatkozással is megtámogatta arcának, dekoltázsának és térdeinek feszességét.

Túlbuzgó törekvéseinek eredményeképp egy időre lefagyott az arca, de vélhetően időben észbe kapott, mert láthatóan visszatért az arcmimikája. Ma már a természetesebb módszereket sem zárja ki a ráncok elleni küzdelméből, amit az esti bőrápoló rituáléja is tanúsít.

Demi Moore a többlépcsős arcfiatalító rutinra esküszik

A bőrfeszesítő feltöltések csak ideiglenes eredményt nyújtanak, és még az arcfelvarrás sem garantál örök simaságot. A bőröregedés lassításáért megfelelő ápolással is tenni kell, amit a színésznő még egy hosszúra nyúlt nap végén sem mulaszt el.

Negyvenen túl az alapos arctisztítás és hidratálás már nem elég, ötvenen túl pedig aktív hatóanyagokra is szükség lehet. A vér- és nyirokkeringés serkentése, a bőr nedvességmegkötő képességének fokozása, és a ráncképződést lassító antioxidánsok bevetése ötven felett már elengedhetetlen az állapotmegőrzés és a bőrkép-javulás érdekében.

 

Ezt Demi Moore is tudja, ezért tiszta, aktív összetevőket tartalmazó készítményeket használ. Érzékeny bőre miatt kitiltotta a fürdőszobájából az illatanyaggal dúsított bőrápoló termékeket. Rituáléja a tisztító elixíreket, az aromaterápiás permetet, a hidratáló szérumot, valamint a bőrtápláló olajat sem mellőzi, ugyanakkor megfigyelhető, hogy a nyakára és a kézfejére ugyanolyan gondot fordít, mint az arcbőrének feszesítésére. Nem véletlen, hiszen ezeken a testterületeken mutatkoznak meg legárulkodóbban a bőröregedés tünetei.

A színésznő fontosnak tartja, hogy értékes vitaminokkal is feltöltse bőrét, mint amilyen az A-, C- és D-vitamin. Az is egy kidolgozott rituálé, ahogy felviszi az olajat az arcára. Először kezének hőjével aktiválja a koncentrátumot, majd miután a bőrébe lapogatta, egy rózsakvarc-pillangóval masszírozza át az arcát.

Úgy használja, ahogy a jade rollert szokás: az álltól felfelé dolgozza át a bőrt finoman, amitől a vérkeringés és a nyirokáramlás egyaránt felpezsdül. Az utolsó simításoktól szinte látványosan üdébb lesz a bőre. Nos, minket meggyőzött!

Kiemelt kép: Steve Granitz/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés