A babassu olaj a brazil Amazonas-medencében őshonos babassu pálma gyümölcséből származik, aminek a helyiek minden részét falhasználják étkezési és egyéb célokra. Az olajat a gyümölcsben található magból nyerik hidegsajtolással.

hirdetés

A babassu olaj E-vitaminnal és antioxidánsokkal védi a bőrt

A babassu olaj szilárd halmazállapotban található a mag belsejében, amit a helyi nők kézzel nyitnak ketté. Telítetlen zsírsavjainak köszönhetően 24 fok fölött olvad csak meg, hasonlóan a kókuszolajhoz. Főként laurinsav és mirisztinsav található benne, amik gomba-és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Emiatt a pattanásos, gyulladt bőrre jó hatással van, de nyugtatja az érzékeny bőrt is.

Antioxidánsokban gazdag, így az öregedés látható jeleivel is felveszi a harcot. Kitűnően hidratálja, puhítja az arcot, a kisebb ráncokat, barázdákat szépen feltölti. Nagyon könnyű felszívódású olaj, a pórusokat nem tömíti el, így bátran ajánlható minden bőrtípusra. Ugyanakkor látványos eredményt a száraz bőrrel tesz igazán, megszüntetve a hámló foltokat és a durva tapintású érzést. Arcápolóként önmagában vagy krémekbe keverve ajánlott használni, de ma már nagyon sok kozmetikum alapanyaga között is megtalálható.

Regenerálja, védi a bőrsejteket, napégés ellen is kifejezetten hatásos. Sőt a száraz, sprőd tincsek szerkezetét is helyreállítja, de a viszkető fejbőrnek is enyhülést ad. Így hajmosáskor érdemes a samponba, balzsamba is belekeverni néhány cseppet.

Hol kapható: Bioboltokban vagy itt és itt.

Képek: Getty Images, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés