Az érzékeny bőr ápolása nem könnyű feladat, különösen, ha komolyabb gyulladásos bőrproblémával küzd az ember. Nemcsak az időjárás, de a kozmetikai termékek is könnyen irritációt okozhatnak, ezért jogosan merül fel a kérdés: szabad arckezelésre vállalkozni érzékeny bőr esetén?

Arckezelések érzékeny bőrre is

Szerencsére a válasz igen, hiszen ma már számos szépségcentrum és kozmetikai szalon kínál speciális kezeléseket kifejezetten az érzékeny bőr számára is. Az érzékeny bőr főbb jellegzetességei a húzódás, pirosság, hámlás és bőrszárazság, ami abból következik, hogy a bőr védelmét ellátó lipidréteg jelentősen lecsökken.

A lipidek fontos szerepet játszanak a bőr nedvességmegőrzésében és a baktériumok mélyebb rétegekbe való hatolásától. Minél kevesebb van belőlük, a bőr annál szárazabb, rugalmatlanabb, viszketőbb lesz, a baktériumok bejutása által pedig az akné, az ekcéma és az atópiás dermatitisz kialakulása is esélyes.

Ezért nagyon fontos a bőr táplálása és megfelelő kezelése, amiről szakemberrel érdemes konzultálni. Az arckezeléseket ideális esetben egy állapotfelmérés előzi meg, aminek során a szakember észrevételeket és javaslatokat tehet a megfelelő kezelés kiválasztására. Ugyanakkor érdemes előtte egy orvosi kivizsgáláson is részt venni, hogy biztos legyen, nem betegség áll az adott bőrprobléma hátterében.

Belvárosi Orvosi Centrum

A Belvárosi Orvosi Centrum háromféle kezelést is kínál az érzékeny, dehidratált bőr számára, amik közös jellemzője, hogy fő hatóanyaguk a C-vitamin. A C-vitamin az egyik legerősebb bőrszépítő hatóanyag, ami fokozza a kollagéntermelést, antioxidánsokkal védi a bőrt és pigmentációs problémákra is megoldást nyújt. Mivel a táplálékkal bevitt C-vitamin csak kis százalékban jut el a bőrsejtekig, így külsőleges pótlása indokolt. A Centrum Anti-oxidáns, anti-aging arckezelése a C-vitamint hidroxisavakkal és növényi őssejtes technológiával kombinálja, amik kifejezetten jót tesznek a kipirosodott, száraz és a napkárosodott bőrnek.

Perényi Luxury Beauty Center

A szépségcentrum többféle arckezelést is kínál, amik közül a negatív ionú oxigénterápiát kifejezetten az érzékeny bőrre ajánlják. Az eljárás az orvostudományban is alkalmazott oxigénterápiára épít, aminek lényege, hogy a környezetből kiszűrt oxigént közvetlenül a vérbe juttatja, optimalizálva a szövetek oxigénellátását. A kezelés során a bőrfiatalító hatóanyagokat negatívan ionizált levegővel porlasztva juttatják a bőrbe. Fő összetevőként alga kivonatot használnak, ami kollagént, elasztint és hialuronsavat is tartalmaz. Az eljárás után sokkal fiatalosabb, feszesebb lesz a bőr és a gyulladás is csökken.

Dermatica

A Dermatica bőrgyógyászati központ szinte minden bőrproblémára nyújt kezelési lehetőséget, így az érzékeny bőr kategóriájába tartozó atópiás dermatitisz, ekcéma, rosacea, pikkelysömör és akné is orvosolható. A kezelések közül hydroabráziós eljárás beindítja a bőr önregeneráló folyamatait, amitől az újra üdévé és simává válik. A kezelés egy ultrahangos peelingező készülékkel történik, ami szétporlasztja a vizet és a nagy erővel leváló vízcseppek eltávolítják a bőr felső, elhalt hámrétegét. A bőr azonnal simává válik, beindul a vérkeringés és a hatóanyagok is könnyebben eljutnak a mélyebb rétegekbe. A kezelés intenzíven hámlaszt, de mégis kíméletes, így gyulladt bőrön is alkalmazható.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés