A szilveszteri smink sok nőnek feladja a leckét, mivel nem mindenki szeretne túlzott csillogásba borulni. Az ünnepi időszak szinte megköveteli a különleges megjelenést, melyet legkönnyebben a flitteres ruhákkal és csillámporos make-upokkal érhetsz el. Szerencsére akkor sincs baj, ha a visszafogott, elegáns stílust kedveled, hiszen ehhez is készülhet látványos festés.

hirdetés

Itt az év vége, ezért előkerülhetnek a látványosabb, csillogó ruhák, melyeknek nagyszerű kiegészítései a ragyogó sminkek. Rengeteg verzió hódított már az elmúlt években, volt időszak, amikor az egész szemhéjat az apró csillámporok díszítették, tavaly pedig a csillámos tusvonal népszerűsége lángolt fel.

Bár ez az eszköztár kifejezetten látványos megoldásnak számít, vannak, akik mégsem kedvelik a túlzásba vitt ragyogást. Természetesen ebben az esetben sem kell elbúcsúzni a megszokottól eltérő, sziporkázó szilveszteri sminktől, hiszen visszafogott formában még a csillogás sem lesz túl sok.

Álomszép, elegáns szilveszteri smink

A szilveszteri smink elkészítése igazán egyszerű. Nem kell hozzá különösebb kézügyesség, és pár csillámos festékkel könnyedén megalkothatod a tökéletes kompozíciót. A highlighter ne maradjon ki, ettől lesz igazán ragyogó az összkép.

 

Kezdd a szokásos módon a sminkelést, vidd fel a primert, korrektort, alapozót és a púdert. Ezután jöhet egy kis pirosító, ám ezzel nem szükséges túlzásba esni, elég, ha az arccsontokra kerül egy kevés. Miután végeztél az előkészítő lépésekkel, jöhet a smink fő eleme, a szemek hangsúlyozása. Praktikus, ha világosabb színből készítesz alapot, így a csillogó festék nem csúszik el, csomósodik össze.

A szemfestés színeit nyugodtan igazíthatod a ruhádhoz vagy a kiegészítőidhez, ettől igazán harmonikussá válik a megjelenés. Váltogathatod az árnyalatokat, keverheted a tónusokat, kedved szerint. Miután ezzel végeztél, jöhet a szempillák kiemelése, illetve kerülhet egy kevés smink a vízvonalra.

A szemsmink elkészítése után már csak az ajkak és az arccsontok kiemelése marad hátra. Az arccsontra és az arc kiemelkedőbb részeire vigyél fel egy kis highlightert: a homlokra és az orra egyaránt kerülhet belőle egy kevéske. Az ajkaknál úgyszintén szóba jöhet a csillogás, ehhez használhatsz szájfényt vagy egyszerű rúzst, amit csillámos fedőréteggel tehetsz izgalmassá.

A visszafogott, mégis látványos szilveszteri smink elkészítése igazán egyszerű, a pontos lépéseket a videó segítségével sajátíthatod el.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés