Bár a dinnyeszezon lassan lefut, még mielőtt elbúcsúznál a nyárutó legfrissítőbb, lédús gyümölcsétől, érdemes kihasználnod szépítő hatását. A görögdinnye gyógyír a zsíros bőrre.

Mivel a görögdinnye legjava víz, sokan úgy gondolják, csak hidratálásra alkalmas. Való igaz, hogy szinte azonnal felfrissíti, illetve feltölti a kiszáradt bőrt, ám a többi bőrtípus számára is tartogat előnyös tulajdonságokat.

Ha egész nyáron az olajosan fénylő bőröd miatt bosszankodtál, ideje bevetned az egyik leghatékonyabb házi praktikát: a görögdinnye lédús húsa szabályozza a faggyúmirigyek működését, és összehúzza a tág pórusokat. Mivel antioxidánsokban is bővelkedik, meggátolja a szabad gyökök bőrkárosító munkálkodását, valamint segíti a bőr méregtelenítő folyamatait, ezáltal csökkenti a pattanások, ráncok kialakulását.

Méregtelenítő jégkocka zsíros bőrre

A görögdinnye húsa csakúgy, mint a paradicsom, egy antioxidáns hatású festékanyagnak, a likopin nevű karotinoidnak köszönheti vörös színét, mely ellenállóvá teszi a sejteket az oxidációs folyamatokkal szemben.

 

Ezáltal megvédi a bőrt a káros UV-sugárzás romboló hatásaitól, és elősegíti gyorsabb regenerálódását. Pattanásokra szintén gyógyírt jelent a dinnye, hiszen lehúzza a gyulladásokat, valamint vitamintartalmával megerősíti a bőr védelmi rendszerét.

Sok benne a C-vitamin, a kalcium, a magnézium és a kálium, illetve A-, és B1-, B3-, B6-vitamint tartalmaz. A paradicsoméhoz hasonlóan, a görögdinnye leve és húsa tisztítja, méregteleníti, nyugtatja a zsíros bőrt, ezért pakolásnak is alkalmas, de szépítő jégkockákat éppúgy készíthetsz belőle.

Hozzávalók:

  • ½ görögdinnye
  • burgonyatörő eszköz
  • jégkockatartó

Vágj ketté egy közepes görögdinnyét, majd burgonyatörővel zúzd össze az egyik felének húsát. A lédús pépet szűrd át, hogy ne maradjanak benne magok, majd öntsd bele egy jégkockatartóba. Tedd be a mélyhűtőbe, és várd meg, amíg megfagy. Alaposan tisztítsd meg az bőrödet a sminktől és a szennyeződésektől, majd fogj egy dinnyés jégkockát, és masszírozd át vele az arcodat, különösen az olajos területeket.

Várd meg, amíg felszívódik, azután hideg vízzel öblítsd le. A jégkocka hűsítő erejével önmagában is csökkenti a gyulladásokat, lehúzza a pattanásokat, és összehúzza a pórusokat, ám a dinnye jótékony tulajdonságaival felturbózva, szuper gyógyír zsíros bőrre, mely azonnal kifejti hatását.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés