A nyolcvanas évek majdnem szemöldökig ívelő szemfestése évekig kísértett minket rémálmunkban. A mai sminktrendek is törekednek valami hasonlóra, ami szerencsére köszönő viszonyban sincs a régi rémségekkel.

Ha kék szemfestésről beszélünk, akaratlanul is beugranak a nyolcvanas években trendinek számító, elbaltázott telekék szemhéjsminkek, melyek sem az árnyalást, sem a finom színátmenetet nem ismerték. Ebből a szemszögből nézve, joggal rémüldözhetnénk az idén divatos, bold szemfestési technikáktól, melyek a nyolcvanas évekbeli színblokkos sminkek felturbózott, modern változatai.

Nemcsak bold szemfestés, hanem bold szájsmink is létezik, ám mindegyik verzióra jellemző az élénk, vibráló színhatás, az átmenet nélkül felkent festékréteg, amely éles vagy elmosott kontúrral rendelkezik. A bold smink egy határozott, vagy maximum két domináns árnyalatból áll, és az öltözék színblokkjaira reflektál: tónusai visszaköszönhetnek a kiegészítőkben, vagy az öltözék mintájában, esetleg annak teljes felületén.

Az Allure magazin júliusi címlapján Ashley Graham egy színblokkos Chanel pulóvert visel, melyhez tökéletesen passzol az ultramarinkék szemfestéke. Bár a modell sminkje és öltözéke a nyolcvanas éveket idézi, elképesztően nőies az összkép, a cicás stílusú szemfestésnek köszönhetően. Ashley lágy loknijait szintén a nyolcvanas évek szépségtrendjei, vizes hatású frizuráját azonban a kilencvenes évek kedvenc hajviseletei inspirálták. Vanina Sorrenti képein észbontóan dögös a teltkarcsú modell, akinek gyönyörű bőrén a vibráló kék, és a narancsos tónusok is jól mutatnak.

 

Kiemelt kép: Karwai Tang/Getty Images.

Képgaléria képei: Vanina Sorrenti/Allure.

  • Megosztás:
hirdetés